De ce să plantezi muştar în grădină. Te va scăpa de o mare problemă, vei face aşa în fiecare primăvară
Muștarul este o legumă cultivată atât pentru frunzele sale, cât și pentru semințele folosite ulterior în diverse scopuri, dintre care amintim prepararea sosului ce poartă denumirea plantei. Playtech Știri îți explică de ce să plantezi muştar în grădină. Beneficiile acestuia trec dincolo de cele culinare. Iată cum te poate ajuta, de fapt!
De ce să plantezi muştar în grădină
Cu toate că muștarul nu este foarte des întâlnit în grădinile româncelor, face parte din aceeași familie cu alte legume cunoscute, dintre care amintim broccoli și varza. Această plantă înverzește foarte frumos, iar semințele sale sunt folosite pentru a prepara sosul ce poartă aceeași denumire.
Muștarul este foarte versatil și poate fi folosit într-o mulțime de moduri. Poți, de exemplu, să îi recoltezi frunzele și să le folosești ca ingredient în diverse salate. Dacă lași planta să dezvolte semințe, le poți culege și le poți utiliza ulterior pentru a prepara propriul tău muștar sau chiar sub formă de condiment în murături.
Pentru a recolta semințele, trebuie să aștepți până când cojile plantei devin maronii. Semințele de muștar se regăsesc în interiorul acestora. Poți să freci cojile între palme, peste un castron mare, pentru a recolta rapid și eficient semințele. Nu uita, însă, să le separi ulterior de pleavă.
Beneficiile neștiute ale plantei de muștar
Ce multe gospodine nu știu este că plantarea muștarului în grădină are multe beneficii importante. Unul dintre ele este combaterea naturală a dăunătorilor. Muștarul eliberează compuși care resping anumiți dăunători, cum ar fi afidele și nematodele. Dacă îl ai în grădină, nu va fi nevoie să folosești multe pesticide chimice.
Muștarul poate să îmbunătățească starea solului din grădina ta. Pentru că are rădăcinile adânci, poate să ajute la „spargerea” pământului rigid. Dacă tai planta și o lași să se descompună, vei furniza solului o materie organică importantă. În plus, specialiștii spun că rădăcinile muștarului elimină substanțe care distrug nematozii, râmele și alți dăunători.
Te-ar putea interesa și: Pericolul ascuns din muștar! Ce au descoperit specialiștii, de fapt, la o scurtă analiză
Dacă beneficiile expuse în rândurile de mai sus te tentează, trebuie să știi că muștarul nu este deloc greu de cultivat în grădină. În schimb, nu concurează bine cu buruienile, mai ales când planta este de dimensiuni mici. Ai grijă să plantezi muștarul în plin soare și să-l uzi în mod constant, însă nu excesiv. În doar 30 de zile, vei avea parte de plante impecabile.