25 nov. 2023 | 14:48

De ce să nu tai tulpinile plantelor din grădină la început de iarnă. Explicaţia experţilor

News
De ce să nu tai tulpinile plantelor din grădină la început de iarnă. Explicaţia experţilor
Ce nu trebuie sa faci in gradina pe timpul iernii

Odată cu sosirea sezonului rece, grădina ta devine o zonă cu provocări specifice, schimbându-și complet aspectul și activitățile pe care le poți desfășura. Chiar dacă anumite acțiuni nu sunt fezabile în acest sezon, iarna poate fi o perioadă potrivită pentru pregătirea grădinii tale, în vederea exploziei de verde, care va veni odată cu sosirea primăverii. Descoperă de ce anume trebuie să ții cont pentru a-ți păstra plantele, copacii și grădina sănătoase.

Ce nu ai voie să faci în grădină la începutul iernii

Odată cu venirea iernii, grădina noastră necesită o atenție potrivită condițiilor reci. De aceea, grădina ta trebuie să aibă parte de îngrijirea corespunzătoare din partea ta, pentru a face tranziția lină spre sezonul rece.

Este esențial să adaptăm activitățile noastre la nevoile plantelor, asigurându-ne astfel că natura primește sprijinul necesar în timpul iernii. Iată câteva recomandări venite din partea specialiștilor, care te vor face să înțelegi mai bine, de ce nu trebuie făcute anumite activități de grădinărit în acest sezon rece.

• Evită să tai tulpinile rămase de la flori precum floarea-soarelui. Acestea pot servi ca hrană pentru păsări în timpul iernii și pot oferi un suport util pentru animalele mici.

• Înainte de a planta arbori, verifică dacă aceștia sunt potriviți pentru climatul și solul specific zonei tale. Arborii cu rădăcini sensibile la ger, precum magnolia sau mesteacănul, nu sunt recomandați pentru plantare în această perioadă.

• Evită să arunci frunzele uscate la gunoi. Adună-le în saci de plastic și lasă-le să se descompună peste iarnă. Această metodă poate furniza un compost natural și fertilizant pentru primăvară.

• Evită să îndepărtezi buturugile din grădină. Acesteaoferă adăpost pentru diferite insecte, precum albinele solitare și paianjenii, care sunt benefice pentru ecosistemul grădinii.

CITEȘTE ȘI: De ce ți se strică gazonul în zilele friguroase de iarnă. Grădinarii știu acest secret

Cum îți poți împodobi pentru Crăciun bradul din grădină

Dacă ești unul dintre norocoșii care deține un brad în propra grădină, atunci te-ai gândit cu siguranță că ai putea să îl împodobești cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Dacă nu ai suficiente idei pentru un rezultat de revistă, noi îți sugerăm câteva idei care ar putea să-ți vină în ajutor.

Atunci când vine vorba de iluminatul festiv, este recomandat să optezi pentru lumini LED în nuanțe calde, tocmai pentru a evidenția frumusețea bradului tău de Crăciun. Împachetează-le cu grijă în jurul crengilor pentru a crea un efect magic și strălucitor.

Primele elemente decorative pentru un design cât mai autentic de iarnă ar fi coronițele. Acestea pot fi realizate din conuri de brad, bețișoare de scorțișoară și frunze uscate. Aceste detalii dau brazilor un aer de poveste.

CITEȘTE ȘI: Cum să ai grijă de plantele de apartament pe timpul iernii. 5 trucuri geniale care îți fac viața mai ușoară

Un alt element original și de mare efect îl reprezintă ghirlandele. Acestea se pot crea folosinf elemente naturale, precum crengi de brad, bețișoare de scorțișoară și fructe uscate. Un înveliș din hârtie albă sau zăpada artificială adaugă un efect de iarnă.

Beteala și globurile decorative pot fi elementele de final, care ar oferi bradului tău o aură magică de sărbătoare. Brazii nu sunt singurii copaci care pot fi decorați, însă sunt cei mai specifici acestor sărbători de iarnă. Pregătește-te să aduci bucurie și lumină în fiecare colț al grădinii tale în această perioadă specială a anului!

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Actrița iubită de milioane de români care a avut o dramă neștiută și un destin tragic. Ce cuvinte a rostit înainte să moară
Click.ro
VIDEO Cum să irosești 3 milioane de dolari. Rușii au tras cu o rachetă Iskander într-un lansator-momâie lăsat de ucraineni în câmp
Digi24
Ce alimente ultraprocesate cresc cel mai mult riscul de moarte prematură
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Familiile regale au luat cu asalt o stațiune românească. Aici e Raiul pe pământ
EVZ.ro
Carmen Harra, mesaj după ce starea lui Florin Piersic s-a înrăutățit! Ce a transmis clarvăzătoarea: „Nu este timpul...” / FOTO
Spynews
Se poate rămâne fără banii din CONTUL BANCAR. Informația a fost anunțată în mod oficial
Capital.ro
Horoscop 12 mai 2024. Berbecii prioritizează odihna, Racii fac schimbări importante
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
Modificări la Codul Civil. PENSIE mai mare pentru acești angajați
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cât de bine arată Loredana Groza la vârsta de 53 de ani. Cum s-a afișat artista / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro