De ce să nu mai ții legumele în pungi de plastic în frigider. Greșeala uriașă a gospodinelor
Legumele sunt alimente de bază în dieta zilnică a familiilor. Dar, de multe ori facem greșeli atunci când le depozităm. Pentru a nu-și pierde nutrienții, exerții ți-au pregătit câteva sugestii care te vor ajuta să le conservi cum trebuie. Iată sfaturile de care aveai nevoie.
Cum depozitezi corecct legumele
De fiecare dată când oamenii cumpără legume de la piață, alimentele sunt de obicei vidate în pungi de plastic. În încercarea lor de a le conserva, gospodinele iau mâncarea ambalată și o depozitează în sertarele frigiderului.
După un timp, legumele se strică și nu ne mai putem înfrupta din ele. Din fericire, există câteva trucuri domestice geniale care ne vor permite să le prelungim durata de valabilitate pentru mai mult timp.
Urmați aceste sfaturi recomandate de nutriționistul Estefanía Beltrami, foarte populară pe TikTok, pentru a vă păstra legumele în stare perfectă. Alimentele vor fi păstrate în stare bună cel puțin o săptămână, dacă vei respecta acești pași.
- Spălați legumele cu multă apă pentru a îndepărta toate reziduurile de murdărie.
- Lăsați legumele la înmuiat într-un recipient cu un litru de apă. Pentru dezinfectarea legumelor, Ministerul Sănătății din Peru recomandă adăugarea a trei picături de clor (pentru fiecare litru de apă).
- Se lasă la macerat preț de jumătate de oră.
- Trebuie să scurgi foarte bine legumele, după ce a trecut timpul. Dacă aveți o centrifugă, vă va fi de mare ajutor sau, altfel, folosiți un prosop de hârtie pentru a îndepărta umezeala.
- La final, depozitați legumele într-un recipient mare. Folosește un prosop de hârtie și șterge bine de tot legumele.
Citește și De ce să nu mai ții bananele și roșiile în frigider. Greșelile pe care le fac mulți români
Legumele și fructele trebuie puse în borcane sigilate
Secretul marilor chefi bucătari este să depozitați fructele și legumele în borcane sigilate direct în frigider. Acestea rezistă de două ori mai mult decât ar fi ținute în pungi de plastic, dar nu atât de mult cât va trebui să le mănânci înainte să se deterioreze.
Când vine vorba de fructe și legume, unele ingrediente se păstrează cel mai bine în frigider, în timp ce altele se păstrează cel mai bine în dulap. Lămâile, de exemplu, rezistă de patru ori mai mult dacă sunt puse la frigider, în pungi sigilate.
În ceea ce privește fructele de pădure, care pot fi costisitoare, Charles a avut un truc la îndemână care ajută să prevină învechirea lor. Acestea se clătesc cu apă și oțet, iar apoi vor rezista 10 zile în frigider.
Citește Trucul prin care fructele și legumele rezistă și 4 luni. Cum trebuie depozitate, de fapt