De ce să nu mai ții bananele și roșiile în frigider. Greșelile pe care le fac mulți români
Oricât de tentant ar fi să înghesui toate alimentele cumpărate de la magazin în frigider, această metodă de depozitare nu este întotdeauna cea mai potrivită. Există fructe și legume de bază care se mențin cel mai bine la temperatura camerei, altfel își vor pierde aroma. Playtech Știri îți explică de ce să nu mai ții bananele și roșiile în frigider. Mulți români fac această greșeală.
De ce să nu mai ții bananele și roșiile în frigider
Imediat ce te-ai întors acasă de la cumpărături, primul lucru pe care ești tentat să îl faci este să înghesui produsele alimentare în frigider. Uneori, este bine să le organizezi astfel. Există, totuși, produse care nu ar trebui depozitate niciodată la temperaturi scăzute, cu toate că acest obicei se practică la scară largă.
Mulți români fac această greșeală: să depoziteze toate alimentele în frigider după ce le-au achiziționat de la supermarket. Un detaliu de care ar trebui să ținem cont este că organizarea corectă a unui frigider înseamnă mai puțină risipă și mai mult spațiu. Nimeni nu-și dorește să arunce la gunoi alimentele pentru care a scos bani din buzunar.
Există fructe și legume care se păstrează mai bine la temperatura camerei decât la frigider. Își vor menține aroma plăcută, dacă procedezi astfel. Frigiderul este, probabil, unul dintre cele mai importante aparate electrocasnice din locuința ta. Prin urmare, este esențial să îl menții în stare bună, fără a-l supraîncărca inutil.
Printre produsele care nu ar trebui depozitate niciodată la frigider se numără și bananele și roșiile. În general, fructele și legumele care sunt deja coapte nu se păstrează la temperaturi scăzute. Își vor pierde aroma, gustul, precum și calitatea. Specialiștii au venit cu explicații mai în detaliu privind motivele pentru care nu ar trebui să le pui în frigider.
Vor deveni făinoase și își vor pierde substanțele nutritive
Să vorbim mai întâi despre banane. Toate fructele care sunt deja coapte ar trebui păstrate la temperatura camerei. Odată depozitate la valori termice scăzute, se vor înnegri. Vor fi comestibile, însă nu vor arăta deloc bine. Dacă vrei să te bucuri de un gust bun al bananelor și de mai multe proprietăți nutritive, pune-le într-un coș de fructe în bucătărie.
Bananele sunt cultivate în climate calde. Este ușor de înțeles că nu sunt obișnuite cu condiții de depozitare reci. Practic, în momentul în care pui banana la frigider, enzimele care încurajează procesul de coacere suferă un fel de inhibare. Pe măsură ce acestea devin inactive, intervin alte enzime responsabile de deteriorarea celulelor și înnegrirea cojii.
Citește și: De ce să nu mai păstrezi fructele și legumele în pungi de plastic. Cum trebuie depozitate corect, de fapt
Nici roșiile nu ar trebui păstrate la frigider, cu toate că mulți români obișnuiesc să o facă. Aceste legume prezintă în compoziția lor o enzimă care reacționează la temperaturile scăzute, conducând la deteriorarea membranei celulare. Astfel, după ce le vei scoate din frigider, vei observa că roșiile au devenit moi sau făinoase.