De ce să nu mai pui pâine în salata de icre, de fapt. Care este secretul celui mai gustos preparat

de: Stan Nicu
26 09. 2023

Românii sunt mari amatori de icre, iar mulți dintre ei le prepară în casă. Experții în bucătărie au spus de ce să nu mai pui pâine în salata de icre, de fapt. Care este secretul celui mai gustos preparat, dezvăluit de cei mai mari bucătari.

Rețetă salată de icre delicioasă și pufoasă. Care este ingredientul secret

Salata de icre este una dintre delicatesele celor care adoră preparatele din pește. Pe internet circulă o mulțime de rețete de salată de icre, însă marea majoritatea au în componență pâine.

Astfel, puține dintre doamne știu că se poate prepara icre și fără pâine, iar salata va ieși la fel de pufoasă și de delicioasă. Ce ingredient trebuie să folosești, de fapt.

Citește și: Cum preparau bunicile noastre salată de icre

Puțini sunt românii care refuză să mănânce salată de icre de pește, aceasta fiind un preparat delicios, adesea consumat la ocazii festive sau ca aperitiv la diverse evenimente.

Ingredientul care înlocuiește pâinea la salata de icre

Prepararea salatei de icre diferă de la o regiune la alta a țării, dar chiar și așa multe gospodine folosesc pâinea ca unul dintre ingredientele salatei de icre.

Asta nu este un lucru neapărat greșit, însă există și rețete de salată de icre fără acest adaos. În acest sen îți prezentăm orețetă de icre de pește în care pâinea a fost înlocuită cu apa minerală.

Ingrediente și mod de preparare salată de icre

-120 de g de icre sărate
-300 de ml de ulei
-trei linguri de zeamă de lămâie
-trei  lingurițe de apă minerală
-o ceapă mică tocată mărunt
-măsline pentru decor.

Presărați puțină sare peste icrele proaspete și lăsați-le două zile la frigider, într-un borcan cu capac. Este necesară o linguriță de sare ușor grunjoasă la 100 de g de icre proaspete.

După cele două zile, se pun icrele într-un vas, după care deasupra lor se toarnă câteva picături de zeamă de lămâie și se mixează foarte bine.

Citește și: De ce să nu mai pui griș în salata de icre

Se adaugă câte puțin ulei pentru a nu se tăia și, de asemenea, se toarnă și câteva picături de apă minerală și câteva picături de suc de lămâie.

După ce icrele au fost mixate suficient, se adaugă ceapa tocată mărunt. Compoziția se mai mixează până când se obține o cremă destul de groasă, apoi se decorează cu măsline. Sperăm să vă iasă rețeta, spor la treabă și poftă bună!