De ce să nu mai pui mâncarea în folie de aluminiu și apoi în frigider. Greșeala gravă a multor oameni
Majoritatea gospodinelor vor să facă totul perfect pentru cei dragi, așa că încearcă să fie atente la fiecare detaliu în ceea ce îi privește. Desigur că unele din cele mai importante lucruri este pachetul pe care micuții și soțul îl consumă la serviciu și școală. Acesta este de cele mai multe ori făcut cu o seară înainte și împachetat în folie de aluminiu, la fel ca alte feluri de mâncare rămase de la cină. Doamnele trebuie să știe că obiceiul nu este deloc unul bun.
Sfatul specialiștilor: nu mai pune mâncarea în folie de aluminiu la frigider
Cu siguranță majoritatea gospodinelor vor să le facă viața mai ușoară celor dragi, așa că au mare grijă la detalii. Unul dintre ele este mâncarea pentru pachetul de la școală sau de la locul de muncă. Pentru a salva timp, doamnele și domnișoarele îl prepară cu o seară înainte ca să se poată ocupa de micul dejun în liniște, dar și să stea câteva clipe cu cei iubiți.
De asemenea, în frigider există și alte mâncăruri care sunt astfel ferite de mirosurile din aparatul electrocasnic. Deși gospodinele ar crede că obiceiul nu poate fi unul atât de rău, specialiștii spun altceva. În primul rând, aceștia recomandă hârtia de copt sau o pungă simplă ori folie transparentă pentru acoperirea sau păstrarea mâncărurilor.
Află că orice ai face nu trebuie să mai folosești folie de aluminiu. Din păcate, cercetătorii au estimat că aproximativ 20% din substanțele care se află pe acest obiect se ingerează mai apoi, mai cu seamă că aceasta poate influența nivelul de aluminiu și din alimente.
Ce pericole există?
Concret, ea nu reprezintă un pericol în sine, ci prin acumularea cu multe alte surse alimentare sau de alt tip care poate duce la acumularea unui nivel toxic de aluminiu cu efecte serioase pentru organism.
De asemenea, concentrația de aluminiu dintr-un studiu în care au fost folosite diverse tipuri de carne a fost de: între 90 și 378% pentru carnea roșie și între 74 și 214% pentru carnea de pasăre.
În plus, s-a dovedit și faptul că nivelul de aluminiu crește odată cu temperatura și timpul de gătire, așa că trebuie eliminat și din astfel de procese. Mai mult decât atât, cantitatea de aluminiu care trece în alimente când o folosim la gătit este afectată de o serie de lucruri precum:
- Temperatură: Gătit la temperaturi mai ridicate,
- Alimente: Gătit cu alimente acide, cum ar fi roșiile, varza și rubarba,
- Anumite ingrediente: Utilizarea sărurilor și condimentelor în gătit.