De ce să nu mai păstrezi fructele și legumele în pungi de plastic. Cum trebuie depozitate corect, de fapt

de: Ana Chivu
31 10. 2022

Specialiștii vin cu câteva sfaturi pentru toți românii. Majoritatea dintre ei aleg să își pună cumpărăturile în pungi de plastic, mai cu seamă atunci când vine vorba despre fructe și legume. Experții recomandă să nu depozitezi niciodată aceste produse în pungile transparente pe care de obicei le ai la tine în casă. Mai mult decât atât, dacă asculți sfaturile de mai jos o să reușești să economisești și mai mulți bani decât ai crede.

Nu trebuie să păstrezi fructe și legume în pungi de plastic: cum trebuie depozitate

Gospodinele au trucuri diferite atunci când vine vorba despre depozitarea alimentelor. Din păcate, multe dintre ele nu sunt deloc potrivite pentru produsele pe care dai bani grei, spun specialiștii. Depozitarea corectă a alimentelor este foarte importantă pentru a prelungi durata de viață a acestora, pentru a preveni contaminarea sau deteriorarea lor.

Mai mult decât atât, dacă nu le depozitezi potrivit riști ca ele să prindă bacterii și ciuperci care sunt dăunătoare sănătății. Inflația i-a obligat pe cei mai mulți să fie din ce în ce mai atenți la cât consumă. Majoritatea românilor își doresc să se asigure că alimentele achiziționate rămân în stare bună mai mult timp fără a ajunge la gunoi.

Cu siguranță merită să faci un minim efort pentru a garanta calitatea și siguranța alimentelor tale. În plus, aruncarea alimentelor este o situație nefericită din orice punct de vedere. Cei mai mulți își păstrează produsele în pungile de plastic cu care au venit de la cumpărături sau pe care le au separat la ei în casă.

De ce se întâmplă asta?

Acest lucru nu este deloc potrivit pentru că plasticul nu permite aerului să circule, ceea ce accelerează creșterea mucegaiului și a bacteriilor care strica alimentele mai repede. O modalitate potrivită pentru a păstra fructele și legumele este în recipiente din sticlă sau plastic.

Motivul este că o astfel de sigilare chiar încetinește procesul de descompunere a alimentelor, evitând contaminarea încrucișată, bolile și aruncarea banilor. O altă opțiune este să pui fructele și legumele în saci speciali de pânză. Nu uita să îi lași mai apoi într-un loc răcoros și nu prea umed.

În cazul în care vrei să lași câteva fructe sau legume tăiate în frigider, este recomandat să acoperi alimentele cu hârtie de copt pentru ca textura lor să nu se schimbe. În felul acesta vei reuși să nu mai arunci deloc mâncarea și să te bucuri de produsele pe care ai cheltuit bani mulți.