De ce să nu mai fierbi pastele în apă, de fapt. Secretul francezilor pentru un gust și mai bun

de: Sabina Anastasia
11 06. 2023

Dacă și ție îți plac pastele, fără îndoială ai încercat numeroase „trucuri” prin care să le oferi un gust desăvârșit. Știi care este secretul francezilor pentru prepararea acestui fel de mâncare? Află în rândurile de mai jos de ce să nu mai fierbi pastele în apă. Cum le poți manevra în așa fel încât toată lumea să se ridice mulțumită de la masă.

De ce să nu mai fierbi pastele în apă

Pastele nu sunt deloc dificil de gătit. Pentru a obține un rezultat gustos, trebuie să ții cont doar de câteva secrete ale acestora. Este bine să cumperi paste de calitate, dacă vrei să te bucuri de un fel de mâncare ca la carte, cum ar fi pastele din grâu dur, făcute din semolina. Acestea au consistență mai bună decât restul de pe piață.

De obicei, gospodinele fierb pastele în apă, însă francezii spun că această metodă nu este cea mai potrivită pentru un rezultat perfect. Iar asta din cauza amidonului. La fel ca porumbul, cartoful sau alte resurse vegetale, pastele conțin amidon, care este o formă de carbohidrați.

Ce multe gospodine din România nu știu este că pot profita de prezența amidonului în paste pentru a obține o consistență moale și elastică a mâncării pe care o prepară. Gătește pastele direct în sosul de roșii sau carbonara cu care vrei să le servești la masă. Nu este deloc dificil să faci acest lucru, deși pentru unii poate să pară o provocare.

Cum să gătești pastele direct în sos

Tot ce trebuie să faci este să diluezi sosul cu puțină apă, după care să adaugi în el pastele. Treptat, amidonul se va elibera, iar sosul folosit la acest fel de mâncare se va îngroșa. Gătitul pastelor direct în sos oferă mâncării o aromă mult mai gustoasă și mai intensă decât dacă fierbi pastele în apă.

Un avantaj, în cazul în care nu fierbi pastele în apă, este că nu va fi necesar să îngroși sosul cu făină, tocmai datorită prezenței amidonului în compoziția lor. Acesta tinde să facă pastele mai elastice și consistente. Trebuie doar să ai grijă să le amesteci în mod regulat, timp de maximum 15 minute.

Gătește pastele al dente, adică până în momentul în care sunt fierbinți, dar ușor crocante în interior. Este un alt secret din bucătăria francezilor. Acest lucru te va ajuta să te bucuri de o consistență fermă când vei mânca din paste. Poți fi convinsă că toată lumea se va ridica mulțumită de la masă.