Roșiile sunt unul dintre cele mai consumate alimente de români. Însă, de nenumărate ori îți dau bătăi de cap, pentru că astăzi le cumperi, iar mâine se strică. Ei bine, noi venim cu soluția salvatoare și îți explicăm de ce să nu mai depozitezi roșiile la frigider.
Până acum, mulți am trăit într-o minciună, crezând că roșia este o legumă, în schimb ea este un fruct. Fructul care îți lasă o savoare și o dulceață adorată de papilele tale gustative. Pe cât sunt de gustoase, pe atât nu sunt și longevive. Se strică imediat, dar, dacă știi cum să le depozitezi, scapi de problema asta.
Nu mai ține roșiile în frigider. Majoritatea avem acest obicei, dar adevărul e că temperatura prea scăzută le deteriorează. Cel mai bine este să depozitezi roșiile într-un loc la temperatura camerei, într-un colț răcoros și bine ventilat al bucătăriei tale. De asemenea, evită să le ții în pungă, ele au nevoie să respire, așa că, mai bine le-ai ține într-un coș sau recipient cu găuri.
Citește și: A pus bicarbonat de sodiu pe roșiile din grădină și le-a lăsat așa câteva zile. E un truc genial
Te pregătești să faci o salată și realizezi că toate roșiile sunt stricate, chiar și cele cumpărate cu o seară înainte. Dacă una dintre roșii este mucegăită sau prezintă zone moi, ar trebui să o îndepărtezi imediat pentru a preveni contaminarea celorlalte. Verifică roșiile în mod regulat și îndepărtează orice exemplar care prezintă semne de stricăciune.
Ba mai mult decât atât, evită să le depozitezi în apropierea altor fructe și legume sensibile la etilenă, cum ar fi castraveții, vinetele sau ardeiul. Roșiile emană etilenă, un gaz natural care accelerează procesul de maturare a fructelor și legumelor din jurul lor.