De ce să nu mai depozitezi pâinea în frigider. Greșeala pe care o fac mulți români

de: Bișinicu Andreea
04 03. 2022

Atunci când cumpărăm pâine de la magazin sau chiar și când alegem să o pregătim în confortul casei noastre, folosindu-ne de propriul cuptor, gospodinele spun că este foarte important să știi cum și unde să depozitezi pâinea, în așa fel încât alimentul să nu se usuce și să ajungă în coșul de gunoi. Iată câteva trucuri utile. De ce nu este bine să ții pâinea în frigider.

De ce nu se ține pâinea în frigider

O felie de pâine proaspătă, aburindă, abia scoasă din cuptor este oricând binevenită, iar nici produsele din supermarket nu sună rău, dacă nu ai foarte mult timp liber la dispoziție, pentru a găti.

Indiferent că savurăm câteva tartine cu gem sau salam dis de dimineață sau consumăm câteva felii alături de preparatele noastre culinare preferate, pâinea este alimentul care nu lipsește din nicio gospodărie din România.

Dacă vrei să te bucuri de pâinea ta preferată, iată unde trebuie să o depozitezi. Foarte mulți români fac greșeala de o pune într-un loc greșit, unde alimentul se întărește foarte repede și prinde mucegai. De exemplu, știai că nu este recomandat să pui pâinea în frigider?

Explicația este extrem de simplă, spun cei de la businessinsider.com. Se pare că temperatura la care este depozitată pâinea are un efect puternic asupra moleculelor din amidon, ceea ce alterează gustul alimentului. Așadar, pâinea trebuie ținută pe blatul de bucătărie, cel mai indicat.

Chiar dacă pâinea poate fi consumată pentru o perioadă mai îndelungată de timp dacă este ținută la rece, nu uita că produsul de panificație își pierde mult mai repede prospețimea, în acest fel. În plus, marii bucătari ai lumii sunt de părere că pâinea trebuie consumată cât este proaspătă.

Ce alimente nu trebuie depozitate în frigider

Pe de altă parte, dacă te interesează mai mult ca produsul tău de panificație să aibă o valabilitate mai mare, atunci poți depozita pâinea la frigider sau chiar în congelator.

Din categoria alimentelor care nu se congelează avem, însă, fructele. Acestea se pun în lada frigorifică doar în cazul în care sunt puțin coapte, ca să nu se strice. Legumele care nu se congelează niciodată sunt roșiile. Motivul este simplu. Tomatele, odată puse la congelator, își pierd textura și gustul.

Alte alimente care nu se congelează niciodată sunt castravetele, ridichea și sala verde, acestea fiind legume ce conțin foarte multă apă, având un grad ridicat de umiditate.