De ce să nu mai bei lapte semi-degresat, de fapt. Avertismentul experților pentru sănătatea ta
Marile magazine au ajuns să aibă în rafturi, pe lângă laptele natural și acele produse, cunoscute sub numele de lapte semi-degresat. Numai că, un avertisment serios, venit din partea experților, explică de ce să nu mai bei lapte semi-degresat, de fapt, în mod regulat. Citește mai departe și vezi care este avertismentul experților pentru sănătatea ta.
Acest fel de lapte a devenit atât de popular
Laptele integral standardizat are un conținut de grăsime de 3,5%. Se recomandă ca micuților cu vârste cuprinse între un an și doi să li se administreze lapte integral, mai degrabă decât varietăți de lapte cu conținut mai scăzut de grăsime. Acest lucru se datorează faptului că, mai ales cei mici, copiii au nevoie de energia, grăsimea și vitamina A suplimentare din laptele integral, care sunt importante pentru creștere și dezvoltare.
Vezi și: Cât lapte trebuie să consumi zilnic, de fapt. Sfatul specialiştilor, doar aşa vei fi sănătos
Un pahar de 200 ml de lapte integral are 136 de calorii, iar în comparație, vă prezentăm o listă cu acel conținut de grăsime în ceea ce privelte laptele semi-degresat:
O doză de lapte semi-degresat are un conținut de grăsime de 1,7%
Laptele semi-degresat conține jumătate din grăsimea laptelui integral; 1,7% de grăsime, față de 3,5% în laptele integral standardizat. Laptele semi-degresat este cel mai popular tip de lapte în mai toate statele europene, și nu numai. Laptele semi-degresat are mai puține calorii (95 de calorii într-un pahar de 200 ml) și mai puține grăsimi decât laptele integral, precum și mai puțină vitamina A.
Nivelurile altor nutrienți, inclusiv proteine, calciu și vitamine precum vitamina B2 și B12 nu sunt reduse. Laptele semi-degresat poate fi introdus treptat în alimentația unui copil începând cu vârsta de doi ani, cu condiția ca acesta să mănânce bine și să crească bine.
Mai există și lapte degresat, air conform specialiștilor, acesta are un conținut de grăsime mai puțin de 0,3%. Laptele degresat este practic lipsit de grăsimi, având doar 0,1 – 0,3% grăsime. Laptele degresat conține mai puține calorii, 70 de calorii într-un pahar de 200 ml, grăsimi și vitamina A decât laptele integral.
În același timp are aproximativ aceeași cantitate de proteine, calciu și alte vitamine solubile în grăsimi. Laptele degresat are un aspect și un gust mai puțin cremos datorită conținutului redus de grăsime, și nu este potrivit ca băutură principală pentru copiii sub cinci ani.
Vezi și: Lapte de vacă vs lapte de bivoliță. Ce avantaje are fiecare
Experții explică de ce să nu mai bei lapte semi-degresat
Un avertisment serios pentru tine poate veni din mâinile experților dacă bei lapte semi-degresat în mod regulat. În aceste zile în care căutăm o modalitate de a slăbi și vrem să eliminăm câteva calorii din lapte, această opțiune s-ar putea să nu fie cea mai bună, ci dimpotrivă.
Specialiștii în nutriție sunt cei la care trebuie să apelăm atunci când facem o dietă. Un nutriționist este cel care a avertizat asupra riscurilor pe care le prezintă laptele semi-degresat pentru cei care țin dietă.
Vezi și: Dieta cu care slăbeşti sigur după 40 de ani. Detaliul care te scapă imediat de kilogramele în plus
Expertul spune că explicațiile sale sunt absolut necesare ca expert în alimentație și nutriție pentru a ști ceva mai multe despre cum să ținem o dietă. Acest tip de lapte este una dintre opțiunile pe care mulți aleg să le lase în urmă laptele integral, care poate să nu fie o opțiune bună.
„Este mult mai interesant să iau, de exemplu, un lapte integral care are cu aproximativ 70 de calorii în plus, dar care mă va satisface mai mult. În acest fel, profesioniștii găsesc o opțiune care este mai convingătoare și are sens.
Faptul de a sătura cu o cantitate mică de calorii poate ajuta la evitarea gustărilor între mese, marele dușman al dietei. Nu este nevoie de o masă de slăbit, lactoza este o moleculă formată din două zaharuri, glucoză și galactoză.
Cum intestinul persoanelor intolerante nu este capabil să o asimileze, el rupe molecula și nu mai merge împreună, ci separat. De aceea are un gust mai dulce și este puțin mai închisă la culoare.”, explică expertul nutriționist.
Pentru unii dintre experții în nutriție, acesta este un tip de element care poate fi dăunător, deși pentru alții este esențial. Faptul de a bea sau nu lapte este o controversă care este încă deschisă.