De ce să nu mai arunci usturoiul încolțit. Ce beneficii nebănuite are, de fapt
Multe dintre gospodine încearcă să nu facă risipă mai ales în aceste vremuri pline de scumpiri. Majoritatea dintre ele continuă să gătească pentru cei dragi cu cartofi sau usturoi încolțit. În timpul acesta, unele îl aruncă pentru că știu că nu este bun pentru organism. Specialiștii susțin că el are beneficii nebănuite și că toată lumea trebuie să îl mănânce la prânz sau cină. Nu îl mai arunca!
Nu mai arunca usturoiul încolțit: ce beneficii are?
Unele gospodine aruncă și acum cartofii sau usturoiul încolțit pentru că țin cont de miturile auzite de-a lungul timpului. Cu toate astea, există și unele doamne care au uitat de vorbele din popor și au continuat să pregătească masa celor dragi cu alimentele pe care le-au avut în casă.
Majoritatea dintre acestea sunt acum mult mai atente la cheltuieli în perioada greu încercată cu scumpiri în lanț, așa că profită de orice au în casă. Specialiștii susțin acest obicei din mai multe puncte de vedere, mai cu seamă că usturoiul încolțit nu este rău pentru organism.
Mai mult decât atât, el oferă multe beneficii pentru sănătate. Usturoiul este considerat de foarte mult timp un aliment puternic și capabil să echilibreze tensiunea arterială sau nivelul trigliceridelor. De asemenea, el poate să îmbunătățească imunitatea corpului.
Cercetătorii au vrut să studieze dacă și usturoiul încolțit este măcar la fel de bun ca cel proaspăt. Experții au descoperit astfel că extractele de usturoi au fost aproape la fel când a venit vorba despre conținutul lor fenolic, dar usturoiul încolțit a fost chiar un pic mai puternic.
Mituri și superstiții despre usturoi
Evreii considerau în vremurile apuse că usturoiul scade senzația de foame, vindecă gelozia și ajută corpul să aibă o temperatură crescută. De asemenea, un text ce conține învățături vechi evreiești încuraja consumul de usturoi în zilele de vineri înainte de inițierea actului intim în ziua de sabat.
Pe de altă parte, una din cele mai bine păstrate legende grecești spune că în antichitate criminalii ar fi fost hrăniți cu mult usturoi în speranța să fie curățați. În contrast cu această practică, Aristotel a listat usturoiul printre alimentele afrodisiace.
De asemenea, usturoiul a avut mereu un loc important în folclor, când se credea că poate face minuni și poate alunga ființe supranaturale. Timp de secole bune s-a considerat că acesta are potențialul de a îndepărta demonii, spiritele rele sau vampirii, trend care este posibil să fi pornit de la Homer, care a scris Iliada și Odiseea.