De ce să nu mai arunci pielea de pui. Ce s-a descoperit acum
Majoritatea gospodinelor gătesc pui pentru cei dragi. Cei mai mulți pofticioși adoră să consume acest tip de carne din mai multe motive. Doamnele sunt și ele fericite pentru că puiul se gătește repede, se găsește în multe rețete delicioase și este pe placul tuturor. Cu toate astea, ele aleg de cele mai multe ori să arunce pielea. Specialiștii vin acum cu detalii despre alimentul viitorului. De ce nu trebuie să o dai jos?
Nu mai arunca pielea de pui: ce au descoperit specialiștii?
Oameni din lumea întreagă consumă în special carne de pui măcar la una dintre mese. Gospodinele adoră să o prepare pentru cei dragi pentru că se gătește repede și merge perfect cu nenumărate garnituri. Carnea de pui poate fi fiartă în ciorbă, preparată la cuptor sau prăjită în tigaie.
Desigur că românii nu uită de rețeta copilăriei de pui la ceaun cu mămăligă și mujdei de usturoi sau cartofi prăjiți. Specialiștii au venit acum cu detalii despre pielea pe care multe doamne o aruncau. Află că aceasta urmează să fie declarată gustarea anului în 2023. Poate puțini știu, dar calitățile sale au fost de mai multe ori lăudate chiar și de nutriționiști.
Experții au atras atenția asupra mitului popular care arată că pielea ar conține multă grăsime. Mai mult decât atât, cei din urmă au susținut că este mult mai sănătos să găsim rețetele potrivite pentru ea decât să o aruncăm. Despre acest aliment se spune că duce la creșterea nivelului de colesterol și tensiune.
Puțini știau asta
Cercetătorii de la Universitatea Harvard susțin însă că pielea de pui are numeroase beneficii pentru sănătate, dacă este consumată moderat și gătită corespunzător. O bucată de carne de pui cu piele are cu 50 de calorii mai mult decât o bucată fără piele.
Cu toate astea, carnea gătită cu tot cu piele este mult mai gustoasă, iar pielea este sănătoasă atât timp cât puiul nu este prăjit. Oamenii nu trebuie însă să exagereze. O pulpă de pui superioară cu tot cu piele este suficientă pentru un adult la o masă, mai cu seamă dacă este însoțită de o garnitură sănătoasă.
Bucătăresele preferă să o servească alături de orez alb, legume la grătar, cartofi la cuptor sau un sos simplu de roșii făcut în casă. Desigur că poate ajunge în farfuriile pofticioșilor și sub formă de friptură, în ciorbă sau friptă pe grătar. În cazul în care vrei să aibă o crustă crocantă, este recomandat să o ungi în timpul procesului cu un sos cu miere, boia afumată, cimbru și piper.