Mulți oameni au obiceiuri total greșite. Majoritatea românilor fac o greșeală uriașă atunci când vine vorba de simpla cană cu ceai. Mai exact, ei lasă plicul cu arome în recipientul cu apă fierbinte, lucru care nu este benefic deloc. Specialiștii susțin că nu trebuie să mai faci asta. Care este motivul pentru care nu este bine să lași nici din întâmplare plicul cu plante în apa caldă pregătită? Puțini oameni știu acest detaliu.
A venit sezonul în care toată lumea alege cel mai des să bea ceai. Din păcate, majoritatea românilor fac o greșeală uriașă când vine vorba despre băutura caldă. Mai exact, ei lasă foarte mult timp plicul cu plante în recipientul cu apă fierbinte. Puțin știu, dar există riscul ca băutura să capete un gust amar sau ca plicurile să se ardă.
Una din cele mai populare infuzii din lume este ceaiul, un produs care oferă o serie de beneficii pentru sănătate dacă nu este consumat în exces și cu prea mult zahăr. Multe persoane lasă punga cu plante în cana cu apă fierbinte atunci când îl beau. Experții nu recomandă asta deloc.
Desigur că o ceașcă de ceai fierbinte este mereu bună în timpul zilei, mai ales în anotimpurile cu temperaturi scăzute. Poți să folosești ceai negru, alb, verde sau de alte plante. Acesta nu trebuie să fie însă consumat oricum. La servirea ceaiului multe persoane lasă plicurile speciale în căni pentru ca apa să capete culoare și savoare.
Cu toate astea, nu este indicat să uiți de ea acolo pentru că băutura poate să fie ,suprainfuzată’. Există trei moduri de a face ceai la temperaturi diferite. Acestea se consumă în toată lumea și au ,,un timp estimat de permanență în apă fierbinte”, mai spun specialiștii.