27 iun. 2023 | 16:59

De ce să nu foloseşti niciodată prosoapele de la hoteluri. Pericolul la care te expui fără să îţi dai seama

Diverse
De ce să nu foloseşti niciodată prosoapele de la hoteluri. Pericolul la care te expui fără să îţi dai seama

Vara este sezonul în care cei mai mulți români aleg să plece în vacanță. Iar, în aceste cazuri cea mai la îndemână soluție este cazarea într-o unitatea hotelieră. De regulă, cazările pun la dispoziția turiștilor toate lucrurile de care aceștia au nevoie, precum proaspe. Ei bine, puțini știu că folosind aceste prosoape ne expunem unor riscuri.

Evită să folosești prosoapele de la hoteluri!

Folosirea prosoapelor de la hotel poate părea un lucru inofensiv, însă în realitate, ne putem expune unui pericol mai mare decât credeam. Potrivit specialiștilor, prosoapele pot purta boli. Acestea sunt folosite pentru a absorbii apa din piele. Însă, odată cu apa sunt absorbite și anumite bacterii.

Mai mult, poți să te alegi cu păduchi sau alți paraziți. La aceste riscuri se adaugă și dezvoltarea anumitor boli de piele, precum acneea. Cum această boală este una transmisibilă, oamenii care nu suferă de această afecțiune, o vor face. O altă boală care se poate transmite este și Pecinginea. Potrivit specialiștilor, această afecțiune este cauzată de un grup de ciuperci. Această boală poate afecta pielea, părul și unghiile.

Pentru a evita aceste riscuri, este necesar să-ți iei în vacanță și un prosop de acasă. Mai mult, ai putea evita să folosești prosopul într-o sală de sport, hotel sau piscină. De regulă, aceste locuri sunt intens frecventate de diferiți oameni. Dacă prosoapele au un miros neplăcut ar trebui să evităm să le folosim.

Dacă situația o cere, am putea apela și la folosirea unor prosoape de hârtie. Este indicat ca în cazul copiilor, uscarea să se facă cu prosoape speciale și nu cele folosite de adulți.

Cum ne ferim de viruși și bacterii?

Dr. Philip Tierno, directorul Microbiologiei clinice și imunolog la New York University Langone Medical Cente vine cu câteva sfaturi pentru cei care vor să plece curând în vacanță. Acesta le recomandă turiștilor să nu atingă suprafețele care au fost atinse de mai mulți oameni.

„Tot ceea ce mulți oameni au atins este practic cel mai rău”, spune Tierno, care a fost implicat în multe investigații sub acoperire ale condițiilor din hotel.

Acesta ne recomandă să fim atenți și la obiectele care nu se curăță niciodată, precum: clanțele, telefoanele și telecomenzile.

„Clanța interioară a camerei sale”, spune Tierno, „nu este niciodată curățată, nici de către personalul de service sau de către personalul care face periodic curățenie profundă”.

În aceste cazuri este indicat să avem la noi mai multe șervețele dezinfectate cu care să curățăm aceste obiecte. Foarte mulți oameni obișnuiesc să se uite la televizor și să mânănce. Acest obicei poate duce la formarea unei bacterii periculoase în telecomandă. Este vorba despre E-coli.

Te-ar putea interesa și: Ce să iei cu tine în bagajul de călătorie. Obiectele care îți vor fi necesare în vacanță

 

Parteneri
Doliu în familia regală. Regele Charles, devastat de durere
Redactia.ro
Cum face față Iulia, soția lui Christian Sabbagh, tuturor provocărilor cu un copil cu autism. Cât de mult a progresat fiul ei după transplantul cu celule stem: „Rezultatele sunt..”
Click.ro
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Scandalul amoros care zguduie campania electorală. SĂRUTUL care aruncă totul în aer / FOTO
Unica.ro
A murit un cunoscut milionar român. Om de afaceri controversat
EVZ.ro
Yamato Zaharia i-a făcut cadou lui Ovidiu Neveu un... cosciug! Regina Întunericului i-a fost complice: ”Îi arăt unde o să doarmă”
Spynews
Ungurii voiau să îngenuncheze Transilvania. Ce plănuia Ungaria în inima României
Capital.ro
De ce relațiile lui Jennifer Lopez nu rezistă. Fostul soț al artistei a făcut declarații controversate: „Am avut inima zdrobită”
Avantaje
Ion și Raluca Șaulescu de la Mireasa, sezonul 4, la un pas de divorț? „Suntem două pietre tari...”. Ce se întâmplă în căsnicia foștilor concurenți
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cu cât se vinde o garsonieră din București, situată într-un beci. Are un singur geam pentru aerisire, dar prețul e uriaș
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro