De ce să înfăşori un trandafir în coajă de banană. Aşa fac şi grădinarii cu experienţă, e o idee genială

de: Andrei Simion
29 08. 2023

Iubiți florile și în special trandafirii? Dacă există ceva care să fie un simbol al iubirii, acela este trandafirul. Dacă îi iubești atât de mult, află e ce să înfăşori un trandafir în coajă de banană. Aşa fac şi grădinarii cu experienţă, și credețin-ne pe cuvânt, e o idee genială.

Grădinarii cu experiență știu ce le trebuie trandafirilor

O bună îngrijire a trandafirilor îi va ajuta să înflorească și să devină florile frumoase pentru care sunt cunoscuți. Cu toate acestea, acest aspect ar putea părea ceva mai greu, mai ales dacă nu ești atât de experimentat.

Vezi și: Așa ai trandafiri frumoși toată toamna. Trucul florarilor pentru o grădină luxuriantă

Cu toate astea, s-ar putea să fi auzit undeva că trandafirii sunt hrăniți cu coji de banane și să nu fii sigur că ați auzit bine.

Dacă ești în căutarea unor răspunsuri, atunci te afli în locul potrivit. Te rugăm să citești mai departe și să aflii de ce să înfăşori un trandafir în coajă de banană.

Grădinarii îți explică de ce să înfăşori un trandafir în coajă de banană

După cum bine știm, toate ființele vii au nevoie de o cantitate potrivită de nutrienți pentru a se dezvolta, iar trandafirii nu fac excepție.

Azotul, fosforul și potasiul, precum și alte oligoelemente, cum ar fi borul, clorul, cuprul și fierul, trebuie să fie prezente în cantitățile potrivite în sol pentru ca trandafirii să-și atingă potențialul maxim.

Trucul grădinarilor iscusiți

Poți adăuga acești nutrienți în sol sub formă de îngrășăminte, care pot fi organice sau anorganice.

Bananele conțin potasiu în cantități foarte mari care fortifică sistemul imunitar al trandafirilor și îi împiedică să aibă tulpini slabe, frunze cu aspect tern, cu margini maronii și muguri subdezvoltați.

Trucul despre care vorbim azi implică o foarfecă de grădină, o banană, tulpini tinere de trandafir, un creion și pământ. Cât despre cum să înfăşori un trandafir în coajă de banană, iată ce trebuie să faci:

Ia o banană coaptă și în coajă fă găuri mici cu un creion, ulterior tulpinile tinere de trandafir cu rădăcină, după ce le tai, pune-le în aceste găuri, apoi pune banana într-un ghiveci și acoper-o cu pământ, și nu uita să uzi regulat tulpinile.

Vezi și: Ce să plantezi lângă trandafiri pentru a-i proteja de insecte. Floarea care îi protejează până toamna

După câteva zile de udat va trebui să scoți cu grijă tulpinile care au deja ezvoltate rădăcini puternice și să le replantezi într-un alt ghiveci separat.

Cojile de banane sporesc nutrienții disponibili în sol

Banana conține calciu, fier, cupru și mangan, care ajută și ele trandafirii să crească.

”Va fi o idee bună să folosiți coji de banane pentru a spori nutrienții disponibili în sol. Deși nu puteți scăpa folosind doar coji de banane pentru a cultiva trandafirii, veți reduce semnificativ costul de achiziționare a îngrășămintelor.

Folosind cojile de banane aveți deja un nutrient esențial disponibil cu costuri foarte mici sau chiar deloc.”, spun grădinarii cu experiență.

Cu o coajă de banană ai rădăcini de trandafiri puternice

Hrănirea trandafirilor cu banane este destul de simplă. Nici măcar nu trebuie să faci compost dinn cojile de banane înainte ca acestea să poată fi de folos trandafirilor.

Atunci când plantezi trandafiri noi, pur și simplu sapă groapa în care urmează să fie plantat trandafirul, apoi pune o coajă de banană la baza trandafirului și amestecă-le cu nisip, sau cel mai bine ar fi să înfăşori un trandafir în coajă de banană, efectul va fi exact același.

De asemenea, ați putea folosi cojile de banane pe trandafirii care au fost deja plantați, prin simpla punere a cojilor de banane în apropierea trandafirilor.

Tăierea cojilor de banane în bucățele le va permite să se descompună și să fie absorbite mai repede de sol.

O coajă de banană este bună pentru toate plantele?

Toate plantele au nevoie de o cantitate adecvată de nutrienți pentru a înflori. Poți adăuga acești nutrienți în sol prin intermediul îngrășămintelor, care pot fi organice sau sintetice.

S-a descoperit că îngrășămintele organice sunt mult mai bune pentru plante decât cele anorganice din mai multe motive.

”O coajă de banană este cea mai mare sursă organică de potasiu. Plantele au nevoie de potasiu în cantități mari pe tot parcursul ciclului lor de viață și, de asemenea, în timpul procesului de metabolizare a azotului.

Folosirea cojilor de banane ca îngrășământ organic este avantajoasă pentru orice plantă, deoarece ajută la îmbunătățirea capacității solului de a reține nutrienții și apa.

De asemenea, cojile de banane din sol ajută la existența microbilor necesari pentru a descompune materia, ceea ce permite eliberarea de nutrienți pentru plante.”, mai spun experții în grădinărit.

Vezi și: Ce să faci dacă trandafirii din curte au găuri în frunze. Aşa îi poţi salva, e trucul grădinarilor

În afară de potasiu, o coajă de banană conține calciu care previne căderea prematură a mugurilor și ruginile de la capătul florilor la plantele producătoare de fructe.

De asemenea, în cojile de banane este prezent și manganul, care este foarte important pentru fotosinteză.

O coajă de banană conține, de asemenea, magneziu și sulf, care stimulează producția de clorofilă, de asemenea necesară pentru fotosinteză.

Potasiul din sol ajută planta să dezvolte rădăcini puternice și să producă flori la plantele care au fructe.

În plus, potasiul este implicat în transferul de apă între celulele plantelor și reglează activitățile enzimelor în timpul metabolismului carbonului și azotului în plante.

Cu o coajă de bananăprezente în sol, este garantat faptul că plantele tale vor avea un sistem imunitar suficient de puternic pentru a rezista bolilor și pentru a se dezvolta în plante înfloritoare de care vei fi mândru.