De ce să înfășori carnea în folie alimentară înainte de a o găti. Trucul bucătarilor de top
Playtech Știri îți explică motivul pentru care ar trebui să învelești carnea în folie alimentară, înainte de a o bate pentru a o subția. Este trucul bucătarilor de top din România. În acest fel, vei putea evita multe situații neplăcute în bucătărie. Află în rândurile de mai jos cum trebuie să procedezi.
La ce să folosești folia alimentară
Folia alimentară sau folia de plastic reprezintă unul dintre produsele de bază din bucătărie. În general, este folosită la sigilarea alimentelor în recipiente, în așa fel încât să fie conservate pe perioade lungi de timp. Un avantaj la produsul în cauză este că nu necesită utilizarea vreunui adeziv.
Există un truc cu folie alimentară pe care orice gospodină ar trebui să îl folosească. Cele mai experimentate dintre românce obișnuiesc să înfășoare carnea în folie de plastic înainte de a o găti. Playtech Știri îți va explica în materialul de astăzi care este motivul pentru care se procedează astfel.
Cum să protejezi carnea când o bați
Cu siguranță ai observat că, atunci când vrei să gătești piept de pui la grătar sau șnițele, unul dintre cei mai importanți pași constă în subțierea cărnii cu ajutorul unui ciocan sau a unui instrument de bătut special pentru carne. În urma acestui proces poate să rezulte foarte multă mizerie.
Te-ar putea interesa și: A uitat folia alimentară în frigider, dar a descoperit un truc genial după ce a folosit-o. Tu îl știai?
De obicei, când se subțiază carnea, se face multă mizerie în bucătărie, inclusiv pe instrumentul folosit pentru a bate produsul. Ca să eviți să faci mizerie, trebuie doar să învelești carnea în folie alimentară, după care să o bați. Vei evita situațiile neplăcute în acest fel.
Așa vei putea să o menții suculentă
Este bine, de asemenea, să ții carnea învelită în folie alimentară pentru a menține calitatea sa la nivel ridicat și pentru a preveni ca sucul său să se scurgă și pe alte alimente. Poți folosi produsul și pentru a evita situațiile în care carnea ajunge să se usuce.
Te-ar putea interesa și: Trucul simplu prin care vei deosebi carnea naturală de cea plină cu substanțe chimice. Rezolvi totul în 30 de secunde
Dacă vrei să depozitezi o bucată de carne la congelator, este bine să o învelești într-un produs care să o protejeze. Poți folosi folie de aluminiu sau staniol, așa cum procedează unele dintre gospodine, sau poți utiliza folia alimentară. Indiferent de caz, carnea se va menține foarte bine.