De ce să fierbi pastele cu două minute mai puțin. Secretul unui bucătar de top
De un lucru suntem siguri, acela că, indiferent cât de puțin timp ai la dispoziție sau cât de foame îți este, o porție de paste este mereu binevenită, pentru a-ți potoli foamea sau chiar o simplă poftă. Ce greșeli fac cele mai multe dintre gospodine, atunci când fierb macaroanele. Secretul dezvăluit de marii chefi italieni.
Cât timp se fierb, de fapt, pastele
Pastele reprezintă una dintre cele mai simple mese de gătit, dar asta nu înseamnă că felul de mâncare nu poate fi îmbunătățit. De-a lungul anilor, mai mulți chefi bucătari au dezvăluit numeroasele greșeli pe care gospodinele le fac atunci când servesc această specialitatee italiană.
De la scurgerea apei peste chiuvetă până la stricarea dimensiunii porției, există o mulțime de trucuri simple pe care oamenii nu le respectă și greșeli pe care le tot repetă.
Din fericire, majoritatea erorilor au soluții rapide. Același lucru este valabil și pentru ceea ce ar putea fi cea mai frecventă greșeală.
Celebrul bucătar Aldo Zilli a explicat pentru publicația The Mirror că pastele suprafierte reprezintă una dintre cele mai frecvente greșeli, făcute atât de bucătarii profesioniști, cât și de gospodine și gospodari.
Specialistul este de părere că pastele trebuie scoase de pe foc, cu două minute înainte de a fi gata, iar apoi macaroanele să fie amestecate cu sosul ales, pentru un gust plin de savoare.
De asemenea, atunci când gătești spaghete, expertul spune că trebuie utilizat orificiul din lingura pentru spaghete.
La ce folosește spațiul din lingura de paste, de fapt
Deși cele mai multe gospodine cred, în mod eronat, că acel spațiu este menit pentru a scurge apa, de fapt gaura din lingura de paste te ajută să măsori dimensiunea unei porții. Pune pur și simplu paste uscate în gaură pentru a măsura cantitatea corectă.
„Pastele uscate sunt ceva ce majoritatea oamenilor au tendința de a găti prea mult în această țară. Multe restaurante le pregătesc și apoi le servesc prea gătite”.
Gătirea pastelor trebuie să se termine în sos. Dacă pregătiți paste, gătiți-le două minute mai puțin, apoi adăugați-le în sosul cu apă de gătit și terminați gătitul în sos. Astfel, pastele vor absoarde toate aromele.”
După cum probabil ați mai auzit, nu ar trebui să treceți pastele sub chiuvetă, între cei doi pași de mai sus.. Nu răciți niciodată pastele sub apă rece, deoarece veți altera gustul preparatului.”, a explicat chef Aldo Zilli pentru sursa citată.
Citește și Cum să ții pastele proaspete pentru o lună în plus. Italienii s-au dat peste cap să afle soluția