Probabil ai și tu un prieten, o rudă sau o cunoștiință care obișnuiește să adoarmă cu o pernă de mici dimensiuni între picioare. Oricât de bizar ar părea acest obicei, specialiștii sunt de părere că acest lucru te poate ajuta să eviți apariția unor anumite probleme de sănătate, pe viitor. Despre ce ar fi vorba, de fapt.
Pe 17 martie a fost sărbătorită Ziua Mondială a Somnului, iar cu acest prilej, internauții au descoperit câteva trucuri geniale care te vor ajuta să te odihnești mult mai bine, pe timp de noapte.
Pentru a realiza acest lucru, experții te sfătuiesc să ții cont de anumite trucuri simple și eficiente. Ori de câte ori îți este greu să te relaxezi în pat, recomandat ar fi să dormi cu o pernă ținută între picioare.
Oricât de ciudat ar putea suna acest obicei, Obiectivul unui astfel de obicei este de a face orele de somn să te relaxeze cu adevărat, facilitând recuperarea energiei pe timpul nopții.
De multe ori, adoptarea unor posturi inadecvate amenință odihna, iar din acest motiv te poți trezi, adesea, cu spatele înțepenit sau probleme la nivelul gâtului. De aceea este important să adopți anumite obiceiuri.
Citește și Alimentele care te ajută să dormi mai bine. Trebuie să le consumi seara
În orele în care ne odihnim, organismul îndeplinește câteva sarcini de bază de întreținere pentru sănătate. Acestea sunt legate de reglarea hormonală, controlul temperaturii interne și actualizarea proceselor cognitive.
Regenerarea celulelor ce favorizează desfășurarea acestor procese este esențială pentru ca noi să ne putem duce la capăt activitățile zilnice.
Când dormim într-o poziție incomodă, capacitatea de a răspunde obligațiilor este mai mică, motiv pentru care apar diverse probleme.
Specialiștii în kinetoterapie îți recomandă, astfel, să dormi în poziția fetală, ținând o pernă între picioare. Acest lucru te va ajuta să îți corectezi postura pe timpul nopții și să îți îndrepți coloana.
O pernă de dimensiuni medii, nu foarte moale, te va ajuta să îți susții picioarele depărtate, împiedicând astfel mijlocul să facă mișcări bruște care să ne provoace anumite spasme.
Citește și Ora de vară 2023. Cum ne afectează trecerea la ora de vară. Ce spun specialiștii EXCLUSIV