De ce să decojești ouăle fierte înainte să le pui în frigider. Cât rezistă la temperaturi mici

de: Sabina Anastasia
24 10. 2022

De ce să decojești ouăle fierte înainte să le pui în frigider. Recomandările unui specialist de la Institutul de Educație Culinară. Află în rândurile de mai jos ce trebuie să faci cu ouăle fierte pentru a rezista în condiții de siguranță. Cât timp trebuie să fie păstrate la temperaturi scăzute, de fapt.

De ce să decojești ouăle fierte înainte să le pui în frigider

Ouăle sunt deseori aclamate de dieteticieni ca fiind cele mai perfecte alimente. Iar asta, bineînțeles, deoarece conțin toți cei nouă aminoacizi esențiali, ce reprezintă elemente de bază în cazul proteinelor. Modul în care sunt consumate ouăle diferă de la o persoană la alta. Mulți preferă să le consume fierte.

Ouăle pot fi păstrate la frigider, dacă nu vrei să le consumi pe toate imediat după fierbere. Surprinzător sau nu, durata lor de valabilitate poate fi destul de lungă. Șeful departamentului de afaceri culinare de la Institutul de Educație Culinară SUA spune că ouăle fierte pot rezista la temperaturi scăzute până la patru zile.

Întrebarea care și-o pun cel mai des consumatorii este dacă ouăle fierte trebuie decojite înainte de a fi depozitate în frigider. Unul dintre principalii instructori de la Institutul de Educație Culinară SUA a explicat pe înțelesul tuturor cum trebuie procedat, după ce fierbim ouăle, dacă vrem să le ținem la rece.

Potrivit lui Cyril Kabaoglu, ouăle fierte ar trebui decojite înainte de a fi puse la frigider. Cu fiecare oră ce trece, coaja oului fiert va fi mai greu de decojit. Prin urmare, se recomandă decojirea ouălor imediat după ce au fiert și, ulterior, depozitarea lor în condiții scăzute de temperatură pentru maximum patru zile.

De ce să nu păstrezi ouăle fierte la congelator

Dacă vrei să te asiguri că ouăle fierte nu s-au stricat, înainte de a le folosi la diverse tipuri de mâncare, fă un test de miros. Specialiștii de la Institutul de Educație Culinară SUA sunt de părere că dacă ceva te deranjează la produsul cu pricina, ar trebui să îl arunci.

„Fă exact ce îți spune nasul. Dacă te îndoiești de calitatea lor, mai bine aruncă-le. Ouăle fierte pot fi și tăiate ușor pentru a verifica starea lor. Dacă au o textură vâscoasă, lipicioasă și culoare ușor cenușie, în mod cert nu trebuie consumate”, a spus specialistul în artă culinară Cyril Kabaoglu.

Atenție, însă! Nu se recomandă niciodată congelarea ouălor fierte. Vor deveni foarte tari și foarte cauciucate. Nu vor fi nici gustoase, astfel că nu le vei putea folosi nici în cadrul altor preparate și nici nu le vei putea consuma separat.