De ce să așezi legumele pe buretele de vase, de fapt. Trucul care va elimina o problemă majoră

de: Oriana Popescu
19 06. 2023

Sunteți în căutare de noi trucuri,  care mai de care mai eficiente, care să vă salceze gospodăria? Ei bine, noi îți vom dezvălui de ce este bine să așezi legumele pe buretele de vase, iar dacă vei proceda așa, cu siguranță te vei îndrăgostit de această ghidușie.

La ce poate fi bun un burete de vase?

Vasele, căci despre ele e vorba, sunt una dintre părțile mai puțin plăcute din bucătărie și sunt sigură că de multe ori, mai ales atunci când aveai de spălat un vas mai murdar, buretele nu a fost foarte eficient și asta te-a enervat teribil. Ei bine,  taie un burete de vase și uită-te la consistența lui. Dacă e destul de dură, dar flexibilă, cu siguranță el e buretele tău.

Cu toatele aveți bureții puși pe mai multe categorii unul pentru a spăla vaselealtul pentru a curăța aragazulun al treilea pentru a curăța mobilierul din bucătărie, și așa mai departe.  Dar dacă soțul sau copii vin să ajute? Cu siguranță vor încurca totul și vor spăla vasele cu buretele greșit sau îl pot folosi în alte scopuri și ai răs, dar unele dintre ele chiar pot deveni niște trucuri magice pentru o gospodină. Uneori inventivitatea copiilor te poate lăsa mască.

Citește și: Cât de des trebuie schimbat buretele de vase. Greșeala pe care o fac multe gospodine

Ce se întâmplă dacă așezi legumele pe buretele de vase?

Pentru început, tăiați un burete în două jumătăți. Apoi, Așezați bucățile de burete pe fundul sertarului frigiderului și puneți legumele deasupra. Când buretele a absorbit toată umezeala, îl puteți îndepărta. Astfel, legumele se vor păstra proaspete, ca și cum tocmai le-ați cules din grădină. Nu uitați să dezinfectați buretele de fiecare dată înainte de a-l folosi din nou.

De asemenea, buretele de vase poate fi eficient și în cazul plantelor. Folosește ambele bucăți de burete în același timp pentru a curăța din ambele părți, de sus și de jos, frunzele unei plante. Tot ce ai nevoie este un burete înmuiat în apă, tăiat în jumătate, iar plantele tale își vor recăpăta strălucirea și prospețimea pierdute-n timp.

Cum să scapi de mirosul neplăcut din frigider?

Mereu faci curat în frigider, dar se întâmplă ca tot să aibă un miros specific? Ei bine, noi avem soluția. Tăiați un burete de vase în două, apoi presărați bicarbonat de sodiu cele două bucăți de burete, puneți-le împrăștiate în diferite părți ale frigiderului și lăsați-le să acționeze o noapte întreagă. Bicarbonatul de sodiu va absorbi mirosurile, iar a doua zi dimineața mirosul de ieri din frigiderul tău va fi de domeniul trecutului.

Citește și: Câte zile rezistă orezul în frigider, de fapt. Trebuie aruncat imediat, poți avea mari probleme