15 feb. 2023 | 17:20

De ce românii nu pot face încă plăți cu cardurile de energie. Precizările ministrului Marcel Boloș

Social
De ce românii nu pot face încă plăți cu cardurile de energie. Precizările ministrului Marcel Boloș
Marcel Bolos, despre plata facturilor cu cardul de energie

Românii la care au ajuns deja cardurile de energie sunt revoltați că nu le pot folosi. De ce românii nu pot face încă plăți cu cardurile de energie. Precizările ministrului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloș, despre unde vor ajunge banii destinați plăților facturilor.

Marcel Boloș, precizări despre cardurile de energie. De când vor putea fi folosite

Românii care au primit cardurile de energie sunt nemulțumiți pentru că întâmpină probleme serioase la plata facturilor.

Astfel, Marcel Boloş, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, a anunțat marți ca beneficiarii să stea liniștiți, asigurându-i pe toți că vor ajunge să folosească ajutorul pentru plata facturilor.

Cum pot fi plătite facturile cu cardul de energie

Circa 2,8 milioane de carduri de energie au fost deja distribuite de Poșta Română încă de la începutul acestei luni, iar primele facturi vor putea să fie achitate începând cu data de 20 februarie.

Odată intrați în posesia cardului de energie, beneficiarii vor avea 3 posibilități de plată cu ajutorul lor:
-cu ajutorul postașului,
-la oficiul poştal
-online pe site-ul Poștei Române.

Câte carduri vor ajunge în total la populație

Astfel, românii care au primit deja cardurile de energie sună în număr mare la call center-ul dedicat beneficiarilor. Conform guvernului, există 4 milioane de beneficiari ai cardului de energie, iar bugetul este de 5 miliarde de lei.

De asemenea, ministrul Marcel Boloș, prezent la evenimentul organizat de First Bank şi Profit.ro, a transmis un mesaj românilor care au primit sau urmează să primească cardurile de energie.

Anunțul lui Marcel Boloș

„Sunt peste 5.000 de apeluri telefonice la care zilnic se răspunde în cadrul call center-ului. Deci, mobilizarea noastră este generală pentru ca să putem cu data de 20 februarie să începem această operare a plăţilor la facturile de energie.

Banii sunt alocaţi în întregime pentru aceste plăţi şi urmează să transferăm banii către Compania Naţională Poşta Română. Aşadar, apelul nostru este de îndemn la calm şi la răbdare pentru că toţi beneficiarii noştri vor ajunge să poată să efectueze aceste plăţi, fondurile fiind suficiente alocate cu această destinaţie”, a spus Marcel Boloş, conform Agerpres.

Cum se vor face plățile online

În plus, Marcel Boloș a declarat că nu sunt operaţionalizate conturile de debit în cadrul mecanismului și că forma de plată electronică permite ca pe baza cardului de energie, pe baza cartei de identitate şi a facturii în format electronic să se poată face plăţi online.

„Partenerii bancari puteau să fie implicaţi dacă sistemele informatice ale furnizorilor de energie erau foarte bine organizate. Sigur că aici discutăm de furnizorul de energie electrică şi cel de gaze naturale, care ştim că au sisteme informatice foarte bune, în schimb gândiţi-vă la furnizorii de energie termică, la cei de material lemnos, la cei de gaz lichefiat pentru încălzirea locuinţelor pentru ca să găsim o formă comună în care toate şi toţi furnizorii de energie să poată să fie accesaţi în cadrul mecanismului a trebuit să recurgem la forma aceasta de implicare a Poştei Române.

De ce s-a apelat la Poșta Română

Acesta a fost motivul pentru care am apelat la Poşta Română. Acesta este motivul pentru care Poşta Română având oficianţii poştali, peste 10.000 de oficianţi poştali implicaţi în sistem, ajunge în localităţile rurale până la ultimul beneficiar. Deci, dacă vreţi, este un mecanism acoperitor cu ajutorul Poştei Române şi în interesul beneficiarilor noştri….

Toate problemele vor fi rezolvate

Eu cred că cei 11.000 de oficianţi poştali sunt un argument solid pentru ca mecanismul să fie funcţional. Nu garantez că 100% totul va fi funcţional.

Ar fi o utopie acest lucru, însă pot să vă garantez capacitatea noastră de răspuns la problemele care vor apărea şi care este foarte importantă din perspectiva beneficiarilor ca să rezolvăm operativ orice problemă de blocaj apare în acest mecanism”, a conchis Marcel Boloş.

Digisport.ro
Unde s-a angajat Neil Lennon, după ce n-a rezistat decât 6 meciuri în România
Stirile PROTV
Ce făcuse șoferul strivit de tramvai în București chiar înainte de tragicul accident. ANIMAȚIE GRAFICĂ cu momentul impactului
PlaySport
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
Ego.ro
Cine este tatăl copilului Ancăi Dumitra? Diferența de vârstă imensă dintre cei doi
ProActual
Suma pe care o primesc Mane Voicu și Ioana State pentru participarea la Asia Express 2024. Antena 1 le umple conturile
EVZ.ro
Pâinea care poate face ravagii în organism. Teoretic, e foarte sănătoasă
Spynews.ro
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
PRO TV
Ce tratament pentru cancer ar fi urmat Kate Middleton, pe ascuns, în Statele Unite. ”Nu a fost chimioterapie”. Familia Regală neagă tot
Adevarul
Cum este raiul în realitate: relatarea unui reputat neurochirurg care a intrat în comă. „A fost dovada incontestabilă a realității experienței mele”
BZI.ro
Irina Columbeanu este o domnișoară elegantă! Cum arată dormitorul ei din vila în care locuiește
Sport.ro
FOTO Cea mai atrăgătoare hocheistă a revenit la prima pasiune. Ședința foto cu care și-a pus fanii pe jar
Viva.ro
Laura Cosoi arată TOP la 42 de ani: decoleteu adânc, rochie mulată și transparentă și asta nu e tot. Are patru copii, dar i-a lăsat mască pe mulți cu silueta ei
Parteneri
Marcel Ciolacu, prima apariție publică alături de soție după mulți ani. Cum arată nevasta premierului
Redactia.ro
Ceaiul care te va ajuta să dormi ca un bebeluș. E preparat din coaja unui fruct regăsit în orice magazin
Click.ro
„UE și-a pierdut mințile. Este un gest sinucigaș”. Moscova despre ajutorul european acordat Ucrainei
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Ce scria CIA despre Nicolae Ceaușescu în ultimele sale zile de viață. Spionii din timpul Revoluției
EVZ.ro
Lambada se externează după ce a devenit mamă pentru a treia oară. Cine îi este alături în aceste momente / PAPARAZZI
Spynews
România, o mare forță în UE. Alianța ISTORICĂ ce schimbă viitorul din temelii
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
Răsturnare de situație în ALEGERILE din SUA! ADEVĂRUL despre TRUMP și KAMALA
Mediaflux
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro