De ce refuză unii români noile buletine electronice: ”Ni se pune în pericol mântuirea!”

De ce refuză unii români noile buletine electronice: ”Ni se pune în pericol mântuirea!”
De ce refuză unii români noile buletine electronice: ”Ni se pune în pericol mântuirea!”

La începutul anului, actualul ministru de interne, Marcel Vela, a anunțat că începând din vara anului viitor, toți românii vor putea cere buletine electronice. Noile cărți de identitate vor avea CIP și vor îndeplini și funcția de card de sănătate.

De ce refuză unii români noile buletine electronice: ”Ni se pune în pericol mântuirea!”

Conform declarațiilor ministrului, cu noile cărți de identitate vom putea călători în țările membre ale Uniunii Europene. Iar până în 2031 pot merge fără pașaport și cei care nu au apucat să schimbe cartea de identitate, dar au un buletin valabil.

„Cartea electronică de identitate va asigura funcționalitatea de card de sănătate. Documentele electronice de identificare vin cu elemente suplimentare de securitate și cu garanții că persoana care prezintă documentul este, în fapt, titularul acestuia. Această carte de identitate simplă nu va conține un CIP ori date electronice dar va prezenta un grad ridicat de securitate. Aș dori să atenționez că acest tip de carte, fără CIP, nu va putea fi folosit, începând de anul viitor, pentru a ieși din țară”, a subliniat ministrul de Interne într-un interviu pentru Europa FM.

Termenul-limită pentru emiterea cărților de identitate electronice (CI) este cuprins în Regulamentul (UE) 2019/1157 și este stabilit, mai exact, în data de 2 august 2021. Astfel, cel mai târziu la început de august 2021, tinerii de peste 12 ani din țara noastră vor putea solicita autorităților eliberarea de acte de identitate.

„Cărţile electronice de identitate vor simplifica relaţia cetăţenilor români cu autorităţile naţionale şi cu cele din alte state. Cetăţenii vor putea interacţiona de unde vor cu autorităţile administraţiei publice putând cere prestarea de servicii, vor fi eliminate celebrele cozi de la ghişeele din zona Ministerului Interne şi din alte zone ale administraţiei publice.

De ce refuză unii români noile buletine electronice: ”Ni se pune în pericol mântuirea!”
De ce refuză unii români noile buletine electronice: ”Ni se pune în pericol mântuirea!”

Cartea electronică de identitate va asigura funcţionalitatea de card de sănătate. Se va crea și posibilitatea de a crea o carte de identitate simplă pentru cetățenii care nu vor carte de identitate cu cip. Cartea simplă de identitate nu va conţine cip sau date electronice, dar va prezenta un grad ridicat de securitate. Acest tip de carte fără cip nu va putea fi folosită de anul viitor pentru a ieşi din ţară”, a declarat Marcel Vela.

Inițiativa MAI nu este una nouă, ci, mai degrabă, reprezintă o aliniere la regulamentul Uniunii Europene 2019/1157. Data limită pentru emiterea cărților de identitate electronice este 2 august 2021. În privința datelor care vor fi stocate pe cipul integrat în cartea de identitate, particularitățile respective la vezi mai jos.

  • datele din formatul tipărit, care se stabilesc prin norme metodologice. În prezent datele tipărite sunt: numele și prenumele, CNP-ul, cetățenia, locul nașterii, adresa de domiciliu, iamaginea facială
  • un certificat digital pentru autentificare emis și înscris de Ministerul Afacerilor Interne;
  • un certificat digital pentru semnătură electronică emis și înscris de Ministerul Afacerilor Interne şi, după caz, certificate calificate pentru semnătură electronică, astfel cum acestea sunt definite de legislația în domeniu; datele biometrice ale titularului, constând în imaginea facială şi impresiunile papilare a două degete.

Noile cărți de identitate vor avea o valabilitate de 10 ani după vârsta de 18 ani, de 6 ani de la 12 până la 18 ani și nelimitat după 70 de ani.

Toate aceste informații au fost dezbătute marți de Ministerul de Interne. Dezbaterea a durat șase ore și au participat preoți, reprezentanți ai Noii Drepte, reprezentanți ai Asociației Pro Decizii Informate, dar și cetățeni, majoritatea împotriva introducerii cipului.

”Ni se pune în pericol mântuirea, numele de botez este asociat cu un număr, 666. De ce se vrea această Uniune Europeană antihristică? De ce se atentează la mântuirea noastră? Are efecte nocive asupra sufletelor noastre. Este visul tuturor dictatorilor de a deţine controlul asupra supuşilor”.

Femeia care a făcute aceste declarații, în timpul dezbaterii, este de părere că folosirea buletinelor electronice va deveni o închisoare. Iar cipul pe care vor fi stocate datele personale este doar o măsură înaintea cipului implantat.

„Dacă cineva vă permite să intrați în casa lui doar cu anumite condiții, trebuie să respectați acele reguli”, a spus secretarul general adjunct în MAI, Giani Nica.

Într-o altă intervenție, un alt participant la dezbatere a spus clar că nici el nu este de acord cu acest aspect.

„Creștinii ortodocși refuză să fie numerotaţi. A nu se uita că numerotarea oamenilor a început la Auschwitz în vara anului 1943. Acei evrei au fost tatuaţi cu număr de ordine”, a spus bărbatul.

La dezbatere au fost prezenți și reprezentați ai organizației ”Noua Dreaptă”, la rândul lor declarându-se împotriva noilor sistem de identificare, prin vocea Georgetei Mihail.

„De ce faceți lucruri împotriva poporului român? Toate atitudinile astea care se fac – şi cu ciparea populaţiei, şi cu 5G-ul, vaccinarea cu forţa -, toate sunt deja o formă de dictatură. Noi vrem să ne păstrăm liberul arbitru. Noi suntem români şi suntem europeni prin naştere. Deci, plătim la Uniunea Europeană taxă de membru în urma căreia Uniunea Europeană a ajutat ca să ne fie ţara jefuită, nu mai avem fabrici, locuri de muncă, păduri şi agricultură”, a spus Georgeta Mihail.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI