De ce pleacă Sergio Ramos, de fapt, de la Real Madrid. Final de eră în capitala Spaniei

de: Cezar Andrei
17 06. 2021

Veste extrem de tristă pentru fanii lui Real Madrid. Ceea ce era inițial doar un zvon, iată că s-a confirmat: căpitanul Sergio Ramos părăsește echipa după 16 ani. Confirmarea vine chiar din partea clubului de pe Santiago Bernabeu.

Sergio Ramos pleacă de la Real Madrid. Care este, de fapt, motivul

Clubul madrilen a anunțat printr-un comunicat despărțirea de căpitanul Sergio Ramos. Ceremonia de despărțire va avea loc astăzi la ora 13:30, ora României.

”Astăzi, 17 iunie, la 12:30 (ora României 13:30 – n.r.) va avea loc ceremonia de despărțire a lui Sergio Ramos, în cadrul unui eveniment la care  va participa și președintele Florentino Perez. Sergio Ramos va veni ulterior în fața jurnaliștilor într-o conferință de presă virtuală.”, transmite Real Madrid.

Azi-noapte, Sergio Ramos sugera și el plecarea sa de la legendarul club printr-o imagine sugestivă postată pe contul său de socializare, însoțită de mesajul scris atât în spaniolă cât și în engleză ”Mulțumesc!”. Postarea fundașului madrilen a strâns peste 1,1 milioane de aprecieri și sute de mii de comentarii, unele dintre ele chiar de la fotbaliști celebri. Cu toții îi mulțumesc ”Căpitanului” pentru devotament și performanțele realizate în cadrul clubului.

Reîntors în această vară ca antrenor la Real Madrid, Carlo Ancelotti a încercat să împiedice plecarea lui Sergio Ramos de pe Bernabeu, însă decizia jucătorului nu a mai putut fi schimbată.

Sergio Ramos a petrecut primii ani din cariera sa de fotbalist la Sevilla, iar în iulie 2003 a făcut pasul către prima echipă. În august 2005, Real Madrid reușea transferul tânărului, pe atunci, fundaș spaniol contra sumei de 27 de milioane de euro.

Ce solicitare a avut Ramos pentru a continua pe Bernabeu

Motivul pentru care căpitanul madrilenilor pleacă după 16 ani încununați de succese de pe Santiago Bernabeu sunt banii. Potrivit publicației spaniole Marca, au existat neînțelegeri între el și club cu privire la contract. Real Madrid ar fi dorit o diminuare a salariului cu 10%, în timp ce Ramos ar fi vrut un contract pe cel puțin doi ani.

Contractul său se încheie pe 30 iunie. ”El Capitano” a strâns 671 de partide pentru Real Madrid, a marcat 101 goluri și a oferit 40 de pase decisive. În prezent, fundașul este cotat pe transfermarkt la 10 milioane de euro.

La clubul ”blanco”, Ramos a reușit performanțe uluitoare:

  • de 5 ori campion al Spaniei
  • 4 Champions League
  • 4 Campionate Mondiale ale Cluburilor
  • 4 Supercupe ale Spaniei
  • 3 Supercupe ale Europei
  • 2 Copa del Rey
  • de 11 ori selectat în cea mai bună echipă FIFA
  • de 9 ori selectat în cea mai bună echipă UEFA
  • de 5 ori numit cel mai bun fundaș din La Liga

Fotbalistul nu se află în prima reprezentativă a Spaniei la Euro 2020 pentru că ”a lipsit mult în acest sezon la Real Madrid și nici nu s-a putut antrena”, a explicat selecționerul Luis Enrique.