De ce piloții nu trebuie să mânânce același fel de mâncare înainte de zbor. Motivul e uimitor, nu te-ai fi gândit la asta

de: Mariana Olteanu
11 08. 2023

Mai multe companii aeriene au o serie de proceduri, care reușește să uimească orice pasager. Se pare că, anumite companii preferă să servească o mâncare diferită pilotului și copilotului. Foarte mulți se întreabă de ce piloții nu trebuie să mânânce același fel de mâncare înainte de zbor. Care este motivul din spatele acestei reguli?

De ce consumă piloții alimente diferite?

Este necesar ca piloții să nu aibă probleme de sănătate în timpul zborului. Pentru a evita astfel de incidente, companiile iau o serie de măsuri. Una dintre problemele pe care companiile și-o doresc să o prevină este intoxicația alimentară.

De regulă, aceasta apare în momentul în care consumăm alimente careconțin microorganisme dăunătoare pentru organism. Printre cele mai întâlnite simptone se numără: durerea de stomac dar și greața. Din acest motiv, este necesar ca piloții să conume alimente diferite.

Te-ar putea interesa și: De ce mâncarea din avioane are un gust diferit. Motivul te va surprinde

Ce le-a determinat pe companii să ia această decizie?

Decizia nu a fost luată întâmplător ci în urma anumitor incidente din trecut. Un astfel de incident a avut loc în 1984, când sute mii de pasageri și însoțitori de bord au contractat salmonela din aperativele oferite. Incidentul a avut loc la bordul navei British Airways. La acel moment, mai mulți pasageri s-au îmbolnăvit și au avut nevoie de tratament la bordul avionului. Singuri care nu au avut astfel probleme au fost piloții, care, dintr-o pură întâmplare nu au consumat acele aperative.

Te-ar putea interesa și: Mărturisirile unei angajate Wizzair din Iași despre ce se află în culisele meseriei de stewardesă: „Nu știu cât este de înțeles conceptul de însoțitor de zbor”

Ce incidente au avut loc de-a lungul anilor?

Un alt incident a avut loc în anul 1975, când 143 de pasageri au făcut toxiinfecție. La acel moment, aceștia au consumat omletă cu șuncă. Și de acea dată, piloții au avut noroc și nu au au avut probleme.

De atunci, companiile au luat decizia de implementa politici stricte. Astfel, piloții consumă alimente diferite. În prezent, o parte din companii nu au implementată o astfel de regulă. În schimb, foarte multe țin cont de această recomandare. De regulă, pilotul primește mâncarea care este servită la clasa business, iar copilotul de la cea economică. În schimb, alte companii aerine pregătesc mese separate pentru piloți.

Te-ar putea interesa și: A cerut un meniu vegan în avion, dar ce i-a adus stewardesa întrece orice imaginaţie. Ce a primit, de fapt