De ce parfumurile nu trebuie ținute în baie. Mulți români au procedat greșit până acum
Obișnuiești să îți ții parfumurile în baie? Nimic mai greșit. Mulți dintre noi suntem tentați să facem acest lucru, ca mai apoi să observăm că aroma parfumului preferat, care este ca o a doua piele, nu mai este aceeași, în vreme ce persistența este afectată și ea. De ce se întâmplă acest lucru? De ce nu trebuie să lași parfumul în baie? Află în rândurile următoare.
De ce parfumurile nu trebuie ținute în baie
Parfumul, ca și rujul, este un produs care ne definește personalitatea, miresmele având o forţă de convingere mai puternică decât cea a cuvintelor, însă mulți nu știu că nu este bine ca acesta să fie ținut în baie.
Explicația este simplă. Umezeala și cădura din această încăpere pot să provoace descompunerea uleiurilor aromatice din parfum. Așa se face că, fără să realizăm, lăsăm parfumul pe un raft din baie, iar mai apoi realizăm că aroma lui nu mai este cea pe care o știam, cu care eram obișnuiți, iar mirosul dispare în circa 30 de minute după ce a fost pulverizat parfumul pe piele.
„Parfumul ne defineşte personalitatea şi ne face mult mai atrăgători în faţa altor persoane, însă puţini ştiu că îşi menţin concetraţia mult mai bine dacă este păstrat în frigider. Baia sau şifonierul nu sunt deloc potrivite, pentru că umezeala poate să provoace descompunerea uleiurilor aromatice.
Este bine să ştim că aburii vor transforma produsul într-unul care nu va rezista mai mult de o jumătate de oră pe piele. Cel mai bun loc este frigiderul, dar un lucru trebuie să fie bine înţeles: parfumul nu se bagă în congelator, pentru că va avea aceaşi soartă ca şi cum ar fi păstrat în baie“, a spus Alexandru David, medic dermatolog, potrivit adevarul.ro.
Citește și: Greșelile pe care le faci când parfumezi casa. De asta apare un miros urât
Mulți români au procedat greșit până acum
De asemenea, e bine de știut că parfumul trebuie ținut întotdeauna departe de o sursă de lumină, întrucât se va deteriora mult mai repede. Prin urmare, cu cât este mai umbrit locul, cu atât mai bine.
Nici căldura nu este prietenoasă cu parfumurile, deoarece se descompun legăturile chimice din compoziţie. Totodată, dacă nu este din sticlă, recipientul se poate topi.
Parfumurile trebuie ferite și de umiditate, motivul fiind același. Un alt obicei pe care ar trebui să-l eliminăm din rutina zilnică este agitarea parfumului înainte de a-l folosi, pentru că astfel permitem strecurarea aerului în recipient, ceea ce conduce la deteriorarea acestuia.