De ce nu trebuie să usuci hainele pe calorifer, de fapt. Greșeala pe care o fac mulți români

De ce nu trebuie să usuci hainele pe calorifer, de fapt. Greșeala pe care o fac mulți români
De ce nu trebuie sa usuci hainele pe calorifer, de fapt

Cu toții știm faptul că uscatul rufelor în apartament poate fi o corvoadă, dacă nu avem suficient spațiu în care să ne desfășurăm. În lipsa unui uscător de rufe, cei mai mulți dintre români aleg să pună rufele și articolele vestimentare pe calorifere, pentru a le usca, fără să țină cont de umezeala pe care o produc. Iată de ce nu este recomandată să-ți usuci hainele pe calorifere.

De ce nu trebuie să uscăm rufele pe calorifer

Atunci când vrem să uscăm rufe, haine și diferite alte materiale textile pe calorifer, nu luăm în considerare faptul că acest lucru produce multă umezeală în camere. De asemenea, sănătatea familiei poate fi grav afectată din cauza faptului că umezeala favorizează apariția bacteriilor și a concentrației de mucegai.

Uscarea rufelor pe caloriferele din casă poate duce, în timp, la probleme respiratorii, atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari. Specialiștii recomandă să folosiți un dezumidificator pentru a te ajuta la păstrarea calității aerului. Tot ce trebuie să faci este să-l poziționezi în camera unde ai pus rufele la uscat, iar efectele se vor simți în doar câteva ore.

Odată scoase din mașina de spălat, rufele trebuie scuturate, pentru a extrage surplusul de apă și umezeală. De asemenea, hainele scuturate nu mai necesită călcare. E important de notat faptul că nu toate materialele textile pot suporta o centrifugare suplimentară.

Hainele jilave nu trebuie lăsate în coșul de rufe, deoarece acestea pot dezvolta mucegai și vor mirosi urât. Cel mai bine este să întinzi rufele cât se poate de repede.

Usucă hainele folosind un cearșaf de pat

Tot ce trebuie să faci, pentru uscarea hainelor în interiorul casei, este să așezi articolele pe câteva suporturi pentru rufe, pe care le vei poziționa în dreptul caloriferului din dormitor. Rotește robinetul de la calorifer până când vei ajunge la gradația maximă.

Acoperă, cu grijă, hainele cu un cearșaf alb. Acesta va crea un buzunar de aer fierbinte, uscând, astfel, hainele de sub el, în mai puțin de două ore. Nu te îngrijora, acest truc funcționează foarte bine, iar rezultatele vor fi mai mult decât satisfăcătoare.

În cazul în care rămâne o bucată de material umedă, poți folosi uscătorul de păr pentru a rezolva problema, în doar câteva minute. Simplu și eficient.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI