De ce nu trebuie să tai niciodată carnea de miel imediat ce o scoți din cuptor. Mulți români fac această greșeală
Paștele bate la ușă. Gospodinele pregătesc tot felul de bunătăți pentru zilele de sărbătoare. Playtech Știri îți explică de ce nu trebuie să tai niciodată carnea de miel imediat ce o scoți din cuptor. Multe gospodine procedează astfel, însă nu sunt conștiente de faptul că preparatul își va pierde toată savoarea.
Care sunt secretele celei mai bune fripturi de miel pentru masa de Paște
În doar câteva zile, românii ortodocși vor celebra Paștele. Este perioada în care gospodinele roiesc în bucătării pentru a găti numeroase preparate, multe fiind pe bază de carne de miel. Nelipsită de pe masa de sărbători este friptura de miel, deloc dificil de gătit atât timp cât cunoști detaliile de care trebuie să ții cont pentru a obține un rezultat perfect.
O friptură de miel savuroasă are mai multe secrete. Playtech Știri îți explică principalele lucruri pe care să le ai în vedere. Ce trebuie să știi, în primul rând, este că o friptură de miel de bună calitate ar trebui să fie gătită pe bază de carne fragedă, precum mușchi, coastă sau pulpă. Acestea au mai puțin țesut conjunctiv, ceea ce înseamnă că sunt potrivite pentru grătar.
Marinarea fripturii de miel înainte de a o găti este, de asemenea, un pas important. Poate spori aroma și frăgezimea cărnii. Poți folosi un amestec de ierburi, mirodenii și uleiuri pentru a prepara o marinadă delicioasă.
Nu uita să lași carnea de miel să ajungă la temperatura camerei, timp de 30 de minute cu aproximație, înainte de a o găti. Acest secret va asigura o coacere uniformă a cărnii, fără să devină tare sau să fie dificil de mestecat la masă.
De ce nu trebuie să tai niciodată carnea de miel imediat ce o scoți din cuptor
Un alt secret de care să ții cont, dacă vrei să obții o friptură de miel perfectă pentru sărbătorile pascale, are legătură cu modul în care o gătești la cuptor. La început, este bine să o lași la flacără mare, apoi să o gătești la flacără medie până când începe să fiarbă în sosul preferat.
Una dintre cele mai comune greșeli pe care le fac româncele, când vine vorba despre friptura de miel, este că nu lasă carnea să se odihnească după ce o scot din cuptor. După ce scoți carnea de miel din cuptor, este recomandat să o lași să ajungă la temperatura camerei pentru aproximativ 15 minute. Altfel, nu va avea nicio savoare.
Secretul constă în distribuirea sucurilor din preparat. Acestea au nevoie de ceva timp pentru a se distribui în mod egal în toată carnea. Dacă tai friptura prea devreme, sucurile se vor revărsa în farfurie.
Dacă vei ține cont de aceste sfaturi, fără îndoială vei reuși să gătești o friptură de miel delicioasă și aromată pentru sărbătorile pascale. Va impresiona oaspeții! Toată lumea se va ridica mulțumită de la masă.