De ce nu trebuie să porţi slapi în avion. O însoţitoare de zbor, despre încălţămintea ideală în timpul zborului

de: Manolică Anca
22 05. 2023

Confortul este, de multe ori, factorul cel mai important care influențează ținuta pe care o purtăm în timpul unui zbor. Dar dacă șlapii sunt preferații tăi și îi consideri ideali pentru o astfel de călătorie, o însoțitoare de bord spune că ar trebui să te mai gândești. De ce nu este indicat să porți șlapi sau papuci în timpul unui zbor cu avionul.

De ce nu ar trebui să porţi slapi în avion

Deși majoritatea companiilor aeriene nu au un cod vestimentar oficial, există câteva indicații la scară largă cu privire la ce trebuie să porți în avion. Sau, mai exact, ce să nu porți în avion. Motivele pentru aceste reguli și recomandări variază de la curățenie, la confort și comoditate. Vorbim, în rândurile de mai jos, despre motivele pentru care nu ar trebui să porți șlapi atunci când ai de zburat cu avionul.

Andrea Fischbach, stewardesă la American Airlines, a explicat pentru The Sun de ce acest tip de încălțăminte ar trebui păstrat în valiză până la destinație!

Care este încălțămintea ideală

Dacă te pregătești de un zbor lung de câteva ore, cel mai probabil vei dori să te îmbraci și să te încalți cât mai confortabil cu putință. Cu toate acestea, stewardesa spune că șlapii ar trebui evitați pentru că nu sunt deloc practici.

„Tocurile pot provoca accidente în timpul ieșirilor de urgență și chiar ar putea răni alți pasageri. Vă sfătuiesc să evitați tocurile înalte sau șlapii din motive de siguranță.

Dacă există o urgență și pasagerii trebuie evacuați fiind necesare toboganele, ar trebui să vă descălțați de tocuri pentru că pot perfora toboganul. Cine știe unde și în ce condiții ați putea ateriza. În plus, nu sunt foarte practice pentru alergatul de la o poartă la alta”, explică aceasta.

Citește și: Ce să nu faci niciodată în avion. Aşa te fereşti de cele mai murdare locuri, dezvăluie o însoţitoare de zbor

Tony Kuna, fost membru de echipaj de zbor, spune că purtarea șlapilor reduc mult șansele de a te salva în cazul unei urgențe și asta pentru că pe podea vor fi tot felul de obiecte de care te poți împiedica.

Analista de aviația a CNN Mary Schiavo recomandă și ea evitarea șlapilor în timpul călătoriilor.

„Văd oameni urcându-se cu șlapi și cred că pur și simplu acestora le-ar fi greu să fugă sau dacă reușesc să o facă, cel mai probabil vor cădea, și nu doar că se vor răni pe ei înșiși, dar vor răni și alți pasageri din avion.”, a explicat analista.

Citește și: Taxele ascunse ale companiilor aeriene. De asta plăteşti atât de mulţi bani la final, de fapt