De ce nu trebuie să mănânci seara. Cu cât timp înainte de somn e indicat să iei ultima gustare
Majoritatea oamenilor știu regula de aur care spune că nu este bine să mănânci seara. Cu toate astea, puțini cunosc riscurile. O gustare este permisă înainte de somn, dar trebuie să fii atent la timpul dintre ultima masă și momentul în care te pui în pat. Experții vin cu mai multe detalii despre acest obicei pe care mulți îl practică. Cu siguranță nu o să mai faci asta după ce o să iei la cunoștință amănuntele descoperite de specialiști!
De ce nu trebuie să mănânci seara târziu: ce spun specialiștii?
Experții au dezvăluit de ce nu este bine să mănânci seara târziu. Mulți oameni știu această regulă de aur, dar doar unii o respectă. Programul haotic îi îndeamnă pe câțiva să nu țină cont de orele normale cel puțin pentru ultima masă, așa că se grăbesc să mănânce ceva rapid chiar înainte de a se pune în pat.
Cu toate astea, ultima gustare trebuie să fie cu două ore și jumătate înainte de somn. Cu siguranță toată lumea a consumat un sandwich, câteva tartine sau o porție din salata orientală de la prânz pentru a nu adormi cu stomacul gol.
Calitatea și cantitatea alimentelor consumate sunt importante pentru o dietă echilibrată, dar la fel de important este și momentul în care decizi să mănânci. De asemenea, există numeroase studii care arată că oamenii care vor să slăbească trebuie să evite și gustările seara. Cercetătorii au indicat faptul că există o legătură între consumul de mâncare seara târziu și riscul mai mare de obezitate.
Ce arată un nou studiu?
O cercetare recentă a vrut să descopere mecanismul dintre consumul de mâncare seara sau noaptea și creșterea în greutate. Studiul a arătat că mâncatul la anumite ore modifică mecanismele fiziologice și moleculare care favorizează creșterea în greutate.
Experții au analizat 3 factori: cum a influențat dieta apetitul, impactul pe care l-a avut fiecare dietă asupra caloriilor arse și schimbările moleculare la nivelul țesutului adipos.
Studiul a adus în prim-plan faptul că mâncatul seara duce la o scădere a numărului de calorii consumate a doua zi. De asemenea, acest comportament duce și la schimbări moleculare în țesutul adipos care favorizează astfel depozitarea grăsimii.
Semnalele de foame în corp sunt perturbate atunci când oamenii mănâncă târziu ultima masă. Mai mult decât atât, modul în care sunt folosite caloriile și cum e depozitată mâncarea se schimbă rapid. Cei care consumă mâncare seara au un risc mai ridicat de a se îngrășa.