De ce nu trebuie să faci bine dacă nu te roagă cineva. Motivul secret pe care nu îl știu mulți români

de: Alex Cazacu
31 05. 2021

Românii cred mult în pilde vechi și în explicații uneori mai depărtate de logică și rațiune, apropiate mai degrabă de paranormal, de sentiment și de emoția colectivă. Cu toate că nu este o cale bună uneori, multora le aduce succesul o astfel de abordare. De ce trebuie să faci bine doar dacă te roagă cineva? Motivul nu este cunoscut de mulți oameni.

Trebuie să faci bine doar dacă te roagă cineva

Românii cred mai degrabă în supranatural și nefiresc decât în explicații logice. Majoritatea din generațiile trecute și nu numai preferă leacurile băbești și doar credința în ceva anume decât să acționeze așa cum ar fi cazul și să aleagă sfatul unor specialiști.

Un exemplu ar fi deochiul când te simți nelalocul tău, trasul pe mâini de „aplecate” atunci când ai mâncat ceva cu poftă și nu în ultimul rând superstițiile. Cei care abordează viața din acest unghi cred că bunătatea nu trebuie dăruită dacă nu îți este cerută.

Explicația este una simplă, mai ales pentru oamenii empatici. Persoanele au tendința de a lua energia una de la cealaltă și de a împrumuta chiar și gesturi din cele mai profunde și personale și modul de a privi. Oamenii nu-și dau de multe ori seama că „fură” ticuri sau nuanțe care nu le aparțin de la cei cu care petrec mai mult timp. 

Toate acestea se produc la nivel de subconștient, așa că fiecare revedere sau întâlnire îți poate aduce un cadou fără să fi cerut, dar în realitate cel de care aveai cu adevărată nevoie.

„Dacă vrei să trăiești liniștit în viața asta, evită să faci bine fără să te roage cineva”

„Dacă vrei să trăiești liniștit în viața asta, evită să faci bine fără să te roage cineva. Preluarea din karma, din energia celuilalt este foarte periculoasă pentru noi în sine. Când noi facem bine, preluăm karma celuilalt. Dacă cineva face un accident, noi prelumăm asta. Un exemplu care este și real este acela când într-un caz un șofer a oprit și a luat un om de pe drum care avea nevoie să ajungă undeva, iar ulterior ambii au făcut accident. De multe ori când mor foarte mulți oameni este vorba despre o karmă colectivă. Karma colectivă înseamnă că unul din ei avea acest destin – să moară într-un accident tragic, iar atunci când s-a dus în colectiv a dat și celorlalți din aura lui.  Există și exemplul în care moarte doar acea persoană”
Lidia Fecioru (Sursa: Antena 3)