De ce nu trebuie clătite pastele după fierbere, de fapt. Greșeala pe care o fac multe gospodine

de: Ana Chivu
07 10. 2021

De ce pastele nu trebuie clătite cu apă rece după ce le gătești. Greșeala aceasta este făcută de multe gospodine. Care este motivul pentru care nu trebuie să mai faci asta după ce e gata fierberea lor?

Nu trebuie să clătești pastele după fierbere

Majoritatea oamenilor care adoră să încerce rețete acasă sau de nevoie prepară mâncărurile pentru ei și familie fac această greșeală colosală. Pastele sunt preparate în fel și chip și se găsesc în toate meniurile restaurantelor din lume, dar și în supermarket-uri în diverse forme.

Aproape toată lumea le poate prepara și sunt delicioase. Italianii preferă să le gătească pe cât de simplu posibil, iar cel mai mult consumă paste aglio, olio, peperoncino pentru care ai nevoie de foarte puține ingrediente. Totuși, indiferent care este alegerea ta, trebuie să ții cont să nu le mai lași sub un jet de apă rece după ce se termină gătirea lor.

Acestea trebuie fierte aldente, iar jetul de apă rece nu va face decât să oprească procesul termic printr-o șoc de temperatură. Nu este bine să le clătești și din cauza faptului că astfel iei tot amidonul de pe ele care este de mare ajutor la pasul următor, momentul în care le vei pune în sosul cu care le vei servi.

Este nevoie ca pastele să fiarbă împreună cu sosul pentru a-și împrumuta aromele. De asemenea, în timpul acesta e de mare ajutor o cantitate mică din apa în care au fiert pastele pentru ca el să prindă o consistență mai groasă.

Cea mai iubită și simplă rețetă de paste

  • Ingrediente

200 g de paste
2-3 linguri de ulei de măsline
o linguriță de pătrunjel
1 cățel de usturoi
câteva felii de ardei iute
sare

  • Mod de preparare

1. Vom fierbe pastele dupa indicatiile de pe ambalaj.
2. Pentru sos, punem intr-o tigaie uleiul si usturoiul taiat.
3. Cand usturoiul s-a rumenit, il scoatem din tigaie. In uleiul din tigaie adaugam ardeiul iute taiat felii.
4. Stingem focul. Apoi adaugam pastele, peste care adaugam patrunjelul taiat fin si, dupa gust, daca mai este nevoie, adaugam si un praf de sare.
5. Amestecam pastele foarte bine si asta este tot, pastele aglio, olio, peperoncino sunt gata. (Sursa: poftă-bună.com)

  • Trucuri:

– alege usturoi cu coaja cât mai aprinsă pentru că este mai aromat
– ardeiul iute poate fi roșu sau verde pentru arome mai proaspete
– în momentul servirii stropește pastele cu puțin ulei de măsline de înaltă calitate
– rade deasupra puțin parmezan de bună calitate și niște pecorino romano
-râșnește deasupra piper negru