Cum faci compot de struguri albi pentru la iarnă. 3 rețete tradiționale

Cum faci compot de struguri albi pentru la iarnă. 3 rețete tradiționale
Cele mai bune rețete pentru compot de struguri

Compotul de struguri este extrem de apreciat de gospodine, mai ales pentru că poate să fie introdus în foarte multe rețete. Este important să ai câteva borcane în casă ori de câte ori îți dorești să servești ceva delicios, iar modul de preparare este foarte simplu!

Cum pregătești compotul de struguri albi pentru iarnă

Compotul de struguri albi poate îți amintește de iernile petrecute alături de bunici, așa că află că îl poți pregăti în casă, fără să mai fie nevoie să cumperi produse din magazine! Gustul său nu o să se compare cu nimic, așa că toată familia o să fie mulțumită.

Există 3 rețete extrem de simple pe care le poți face pentru a avea câteva borcane de compot și pe timp de iarnă. Toate gospodinele ar trebui să pregătească strugurii albi în aceste moduri, iar cei mici o să mai ceară, de fiecare dată, încă o porție.

Rețeta clasică pentru compot de struguri albi

O să ai nevoie de 300 de grame de struguri, 30 grame de zahăr și 200 de ml de apă pentru un borcan de compot. Fructele trebuie să fie desprinse de ciorchine și puse în fiecare recipient folosit, în timp ce apa și zahărul se fierb până când se dizolvă al doilea ingredient.

Totul se lasă la răcit, iar lichidul obținut se toarnă peste strucuri. Ulterior, borcanele se fierb timp de 20 de minute la bain marie, iar, în momentul în care sunt servite iarna, se mai adaugă apă în siropul din recipiente.

Rețetă de compot de struguri albi fără zahăr

În cazul în care îți dorești să prepari compotul într-un mod cât mai corect și să nu folosești zahăr, o să ai nevoie de 800 de grame de struguri, miere și 1 litru de apă. Dacă îți dorești un plus de savoare, poți adăuga scorțișoară sau cuișoare.

Caută struguri cât mai parfumați și cu mai puține semințe. Poți să optezi pentru strugurii de masă, mai ales pentru că aceștia sunt potriviți pentru rețetă. Umple borcanele cu fructe, iar apoi adaugă apă până la refuz. Apoi, adaugă miere și scorțișoară sau cuișoare, după gust.

Borcanele trebuie să fie lăsate la fiert la bain marie timp de 30 de minute încă din momentul în care apa începe să fiarbă, apoi lăsate să se răcească înainte să fie puse în cămară pentru a fi servite în sezonul răcoros.

Rețetă de compot de struguri albi fără conservanți

Rețeta fără conservanți este preferată de toată lumea! Folosește 2 kilograme de struguri, 100 de grame de zahăr, 3 cuișoare și 1 litru de apă. Separă strugurii de ciorchine și lasă-i în apă rece pentru câteva minute. Apoi, într-un alt vas, lasă la fiert timp de 5 minute apa, zahărul, strugurii și cuișoarele.

Scoate strugurii din oală și mai lasă totul să fiarbă timp de 10 minute pentru a obține un sirop delicios. Lichidul se lasă la răcit, apoi se pun strugurii în borcane. Ulterior, toarnă siropul și lasă borcanele la fiert în bain marie timp de 30 de minute. Recipientele trebuie să fie lăsate să se răcească peste noapte.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI