De ce nu iese Liviu Dragnea din închisoare, după decizia CCR. Augustin Zegrean explică situația fostului lider PSD

de: Claudiu Surmei
04 07. 2019

CCR a admis conflictul dintre Parlament și Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) cu privire la completurile de 3 judecători. Dosarele soluționate înainte de 23 ianuarie 2019 în primă instanță vor fi rejudecate, dar printre aceste dosare nu se află și cel al lui Liviu Dragnea, care nu va ieși din închisoare în urma deciziei CCR. Augustin Zegrean a explicat situația fostului lider PSD.

Liviu Dragnea nu iese din închisoare în urma deciziei CCR

Fost judecător la CCR, Augustin Zegrean a declarat la TVR că dosarul lui Liviu Dragnea nu este vizat de decizia CCR cu privire la completurile de 3 judecători. El a precizat că unul dintre dosarele care urmează să se rejudece este cel al lui Darius Vâlcov, care nu a primit încă o decizie definitivă.

„Nu, pentru că dacă citiți cu atenție comunicatul Curții, spune acolo că se vor rejudeca numai procesele care încă nu au primit o soluție definitivă. Deci dosarele de dinainte de ianuarie 2019, care încă nu au primit o decizie definitivă. Deci dosarele în care s-a pronunțat o decizie definitvă nu vor beneficia de dispoziția acestei decizii. De exemplu, dosarul lui Darius Vâlcov, care nu are decizie definitvă. Acela se va relua de la capăt”, a declarat Augustin Zegrean.

Liviu Dragnea a primit, la sfârșitul lunii mai 2019, din partea unui complet de 5 judecători, o condamnare definitivă la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive la DGASPC Teleorman, astfel că nu este vizat de decizia CCR cu privire la completurile de 3 judecători.

În comunicatul emis de CCR se precizează: „Cauzele înregistrate pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi soluţionate de aceasta în primă instanţă anterior Hotărârii Colegiului de conducere a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie nr.14 din 23 ianuarie 2019, în măsura în care nu au devenit definitive, urmează a fi rejudecate, în condiţiile art.421 pct.2 lit.b) din Codul de procedură penală, de completurile specializate alcătuite potrivit art.29 alin.(1) din Legea nr.78/2000, astfel cum a fost modificat prin Legea nr.161/2003.”