De ce nu funcţionează scuza cu oţetul pentru şoferii prinşi băuţi la volan. Explicaţia poliţiştilor
Mulți dintre șoferii care sunt surprinși de polițiștii de la rutieră că s-au urcat la volan după ce au cosnumat băuturi alcoolice au tot felul de scuze. Cea mai des folosită este cea a oțetului din salată. De ce nu funcţionează scuza cu oţetul pentru şoferii prinşi băuţi la volan. Explicaţia poliţiştilor.
Influențează oțetul alcoolemia? Mulți șoferi cred că da
Mulți dintre șoferii care au băut înainte de a se urca la volan invocă motivul salatei mâncate înainte și care a fost făcută cu oțet.
Cei care se gândesc să spună asta polițiștilor trebuie să știe că din punct de vedere chimic este imposibil ca acest ingredient să crească alcoolemia, pentru că acesta nu este un alcool, ci este un acid provenit din fermentația alcoolului.
Oțetul nu îmbată pe nimeni
Astfel, oțetul nu poate îmbăta pe nimeni, nici măcar ameți. Oțetul nu are alcool în conținut, acidul acetic fiind ingredientul principal pe care bacteriile îl produc prin fermentarea etanolului sau a alcoolului.
Potrivit publicației The Beer Exchange, în timp ce oțetul este dezvoltat, alcoolul folosit în acest proces trece la acidul acetic, fără a mai rămâne urme de alcool în substanță. Chiar și așa, mulți cred că pot păcăli cu această scuză polițiștii rutieri.
Poliţiştilor rutieri le este dat să audă cele mai hilare scuze când găsesc câte un șofer care a consumat alcool.
De multe ori, şoferi care au călcat pe bec îl iau pe nu în brațe, însă în momentul în care poliţiştii le solicită efectuarea testării cu etilotestul, conştienţi că vor fi contrazişi, încep să invoce şi motive care ar putea anticipa un rezultat pozitiv.
O altă scuză des întâlnită de polițiștii de la circulați este cea a consumului bomboanei cu alcool.
Influențează socata alcoolemia?
Tavi Perțea, un polițist cunoscut, a făcut recent pe Youtube un experiment cu etilotestul. A vrut săvadă pe propria piele ce alcoolemie indică aparatul în cazul în care consumă socată sau o înghețată cu cremă de whisky.
”O să facem experimentul cu aparatul alcooltest să vedem dacă iese sau nu pozitiv dacă ai băut un pahar de socată. Socata are deja 3 zile de când am stors-o şi a mai stat vreo 3-4 zile la fermentat”, spune Tavi Perțea în videoclipul publicat pe YouTube.
Aparatul a indicat o alcoolemie de 0,25, fapt care te poate lăsa pieton pieton dacă ești prins în trafic. După circa 5 minute, Tavi Perţea a suflat din nou în aparat, iar acesta a indicat o alcoolemie de 0,00. La fel s-a întâmplat și în cazul înghețatei. Imediat alcoolemia a fost de 0,22, ca la 5 minute aparatul etilotest să indice o alcoolemie de 0,00.