De ce nu este bine să mâncăm ciorbe și supe seara. Sfatul regretatului medic Gheorghe Mencinicopschi

de: Ioana Bucur
04 08. 2023

Sunt alegerea multora pentru ultima masă a zilei, mai ales în perioadele în care își doresc să dea jos kilogramele în plus, însă regretatul medic a explicat de ce ar trebui, de fapt, evitate la cină. Află, din rândurile de mai jos, de ce nu este bine să mâncăm ciorbe și supe seara. Ce sfaturi a dat Gheorghe Mencinicopschi.

De ce nu este bine să mâncăm ciorbe și supe seara

În general, pentru cei care vor să dea jos câteva kilograme nedorite acumulate, supele sau ciorbele sunt aliați de nădejde, mai ales când au nevoie să își potolească foamea sprea finalul zilei. Pentru că sunt preparate cu mult lichid, tindem să credem că sunt mai ușor de digerat și ne vor ajuta să ajungem mai repede la greutatea pe care ne-o dorim.

În 2013, pe pagina sa de Facebook, regretatul medic Gheorghe Mencinicopschi a explicat de ce nu este bine să mâncăm ciorbe și supe seara, de fapt. Acesta a punctat că orice consum de grăsimi, brânzeturi, amidonoase sau carne grasă va fi greu de digerat.

Te-ar putea interesa și: Este sau nu sănătoasă slănina de porc? Ce spunea medicul Mencinicopschi despre felul de mâncare atât de iubit de români

Foto: Profimedia

Ce sfaturi a oferit medicul Gheorghe Mencinicopschi

La cină, în farfurie ar fi mai bine să avem un preparat pe bază de legume și proteine animale, de preferat pește.

Medicul a punctat că supele și ciorbele pot provoca pusee de hipertensiune nocturnă. Sunt bogate în aminoacizi care, pe parcursul nopții, pot crește tensiunea arterială.

„Atentie la masa de seara! Evitati sa mancati supe sau ciorbe si pregatiti o masa cu legume si proteine animale(peste). Orice consum de grăsimi, brânzeturi, amidonoase sau carne grasă va fi greu de digerat.

Pentru cei care preferă supele la cină, profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi spune că bine ar fi să renunţe la acest obicei. Motivele? Supele pot declanşa pusee de hipertensiune nocturnă. Ca şi ciorbele, supele conţin o cantitate mare de aminoacizi. Pe parcursul nopţii, aceşti aminoacizi pot amplifica tensiunea arterială”, a fost mesajul publicat în 2013 pe pagina de Facebook a medicului Gheorghe Mencinicopschi.

Te-ar putea interesa și: De ce a fost condamnat la închisoare medicul Gheorghe Mencinicopschi. A fost eliberat după doi ani