De ce nu este bine să lași în priză anumite electrocasnice când pleci mult timp de acasă

De ce nu este bine să lași în priză anumite electrocasnice când pleci mult timp de acasă
De ce nu este bine să lași în priză anumite electrocasnice când pleci mult timp de acasă

Prizele sunt mereu ocupate și parcă mereu tinzi să lași conectate mai multe electronice și electrocasnice în același timp, decât ar fi necesar. Însă asta înseamnă, evident, mai mult curent consumat și o factură mai mare la electricitate.

De ce nu este bine să lași în priză anumite electrocasnice când pleci mult timp de acasă

Ca să economisește energie electrică și deci bani, poți alege să scoți din priză, spre exemplu, aparatele mici de bucătărie. Adică aparatul de cafea, blenderul sau robotul de bucătărie ori cuptorul cu microunde. Ele sunt ușor de scos din priză, însă pot să consume mai mult dacă le lași conectate la curent. De ce? Pentru că majoritatea are indicatoare LED ce afișează ora sau indică dacă aparatul este sau nu activ, iar asta însemnă mai multă energie consumată și ar fi bine să le scoți din priză.

Dar încărcătoarele? Ei bine, acestea rămân, adesea, în priză, fie că este vorba despre încărcătorul de laptop ori alt dispozitiv portabil, iar aceste cabluri îți adaugă în plus la factura de electricitate, chiar dacă ele nu încarcă nimic, de fapt.

Sistemele de divertisment

Ele sunt cele mai mari consumatoare de energie. Fie că este micul bec LED al TV-ului, sistemul audio de la monitorul calculatorului sau de la consola de jocuri, ele risipesc energie. Când pleci mai mult timp de acasă este bine să le deconectezi. Sau poți să le scoți din priză când pleci de acasă, dimineața. Există însă și televizoare care nu au beculeț LED, care, teoretic, nu ar trebui să consume curent.

Computerul

Funcția de hibernare ecran de la monitoare te poate păcăli ușor, întrucât, în realitate, laptopurile sau calculatoarele nu opresc procesul de alimentare cu electricitate, ci numai îl limitează. Scoate, așadar, computerul din priză în fiecare noapte. Dacă apare o pană de curent, asta poate duce la arderea componentelor interne importante ale computerului.

Însă ce nu trebuie să scoți din priză? Este vorba despre electronicele vechi analogice, care, cel mai probabil, nu consumă electriciatte atunci când sunt oprite. Iar prelungitoarele, dacă știi să le alegi, te ajută să elimini nevoia de a scoate din priză anumite aparate. Să le alegi pe cele care au întrerupător de energie și așa vei opri transmiterea curentului printr-o apăsare simplă de buton.

Așadar, ține cont de aceste sfaturi, pentru ca factura la electricitate să ți se micșoreze și renunță la a mai ține în priză electrice și electrocasnice pe care nu le folosești în mod constant!

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI