De ce nu e indicat să folosești des mașina de spălat vase. Ce se întâmplă dacă nu o cureți cu simț de răspundere
Mașina de spălat vase poate fi considerată un „dușman” ascuns în bucătărie. Pe lângă riscul de a te arde cu aburul ce iese după finalizarea unui ciclu, mai există și pericolul ca mai mult de 60% dintre acestea să adăpostească ciuperci dăunătoare.
Mașina de spălat vase, dușmanul ascuns din bucătărie
Deși electrocasnicele au simplificat mult viața în ultimele decenii, ele sunt responsabile pentru mii de vizite la medic. Printre cele mai riscante aparate se numără mașinile de spălat vase și frigiderele.
Chiar dacă un aparat utilizează apă, asta nu înseamnă că nu poate provoca incendii. Este recomandat să aștepți câteva ore pentru ca elementul de încălzire al mașinii de spălat vase să se răcească înainte de a o folosi din nou.
Nu programați niciodată mașina de spălat vase să funcționeze peste noapte sau în momente când este posibil să nu fiți acasă, pentru a putea interveni rapid în cazul în care apar probleme.
Mașina de spălat vase poate favoriza apariția alergiilor și a reacțiilor adverse din cauza mucegaiului și a bacteriilor periculoase ce se pot dezvolta în interiorul ei. Căldura și umiditatea create în interiorul aparatului sunt condiții ideale pentru proliferarea mucegaiului negru și altor microorganisme dăunătoare, inclusiv bacterii care pot provoca infecții intestinale.
Studiile arată că mai mult de 60% dintre mașinile de spălat vase conțin flore patogene. De aceea, este recomandat să o curățați periodic, fără vase, de 2-3 ori pe lună pentru a preveni creșterea ciupercilor periculoase. Este important să folosiți produse precum oțet, bicarbonat de sodiu și înălbitor pentru a igieniza mașina și a distruge bacteriile care se dezvoltă în interior.
Cum îți poate afecta sănătatea acest aparat electrocasnic
La un moment dat, frigiderul poate deveni un adăpost pentru o mulțime de „oaspeți” neplăcuți. Nu vorbim despre familie, prieteni sau rude, ci despre microbi precum bacterii și mucegai, care pot reprezenta un real pericol pentru sănătatea ta.
Pentru a evita ca frigiderul să devină un mediu propice pentru microbi, este esențial să-l mențineți curat și să aruncați frecvent alimentele expirate, stricate sau contaminate.
Amintiți-vă că frigiderul funcționează cu electricitate, ceea ce presupune că orice componentă defectă poate reprezenta un risc de incendiu. De aceea, este important să verificați periodic și să vă asigurați că toate piesele frigiderului sunt în stare bună de funcționare.