22 oct. 2024 | 12:56

Când trebuie să pui balsamul în mașina de spălat pentru ca parfumul să persiste pe haine. Mulți îl adaugă la început, însă este greșit

Utile
Când trebuie să pui balsamul în mașina de spălat pentru ca parfumul să persiste pe haine. Mulți îl adaugă la început, însă este greșit
Când trebuie să pui balsamul în mașina de spălat pentru ca parfumul să persiste pe haine. Mulți îl adaugă la început, însă este greșit

Balsamul de rufe este unul dintre acele produse care nu doar că îți înmoaie hainele, dar le oferă și un parfum plăcut și persistent. Cu toate acestea, pentru ca balsamul să își facă efectul așa cum trebuie și ca mirosul să rămână pe haine, momentul în care îl adaugi în mașina de spălat este esențial.

De ce să nu pui balsamul în mașina de spălat de la început

Mulți oameni fac greșeala de a adăuga balsamul la începutul ciclului de spălare, lucru care îi poate scădea eficiența. Dacă vrei să te bucuri de un miros proaspăt și de haine moi, balsamul trebuie adăugat abia spre finalul ciclului de spălare, atunci când mașina ajunge la programul de clătire.

Mașinile de spălat moderne sunt echipate cu un compartiment special destinat balsamului, iar acest lucru nu este întâmplător. Balsamul nu trebuie să fie amestecat cu detergentul sau să fie adăugat la începutul ciclului de spălare. Dacă este pus prea devreme, acesta va fi ”spălat” împreună cu murdăria, ceea ce înseamnă că hainele nu vor absorbi corect balsamul, iar efectele sale vor fi minime.

În schimb, balsamul funcționează cel mai bine în timpul ciclului de clătire. În acest moment, hainele au fost deja spălate și clătite de detergent, iar balsamul poate acționa direct asupra fibrelor, oferindu-le parfum și făcându-le moi. Atunci când balsamul este eliberat în apa de clătire, el se poate distribui uniform pe haine, păstrând astfel parfumul și efectul de catifelare a fibrelor pentru o perioadă mai lungă.

Greșelile pe care le facem când adăugăm balsam în mașina de spălat

Deși utilizarea balsamului pare o sarcină simplă, există câteva greșeli comune pe care mulți le fac, reducând astfel eficiența produsului. Iată câteva dintre cele mai frecvente greșeli, pe lângă adăugarea lui la începutul programului de spălare!

O cantitate prea mare de balsam. Mai mult balsam nu înseamnă haine mai moi sau un parfum mai puternic. De fapt, folosirea unei cantități prea mari de balsam poate face ca hainele să devină prea încărcate cu produs, ceea ce le poate lăsa o textură grasă sau lipicioasă. Este important să urmezi indicațiile de pe eticheta produsului și să folosești doza recomandată, în general aproximativ o jumătate de capac de balsam pentru o mașină de haine.

O altă greșeală des întâlnită este aplicarea balsamului direct pe haine. Acesta este conceput să fie diluat în apa de clătire și, dacă este turnat direct pe țesături, poate provoca pete sau chiar deteriorarea fibrelor. Folosește întotdeauna compartimentul special al mașinii de spălat pentru a te asigura că balsamul este distribuit uniform.

Nu toate tipurile de țesături tolerează balsamul de rufe. Materialele precum microfibra, elastanul sau anumite materiale tehnice folosite în echipamentele sportive pot fi afectate de balsam. Aceste țesături sunt concepute pentru a lăsa pielea să respire și a elimina umezeala, iar balsamul poate diminua aceste proprietăți. Asigură-te că verifici etichetele hainelor înainte de a folosi balsamul.

Balsamul poate lăsa reziduuri atât în mașina de spălat, cât și în compartimentul dedicat. Aceste depuneri se pot acumula în timp, afectând performanța mașinii și chiar lăsând mirosuri neplăcute pe haine. Este recomandat să cureți periodic mașina de spălat și să te asiguri că toate compartimentele sunt curate și libere de reziduuri.

Parteneri
Cuplu surpriză în showbiz. Cu cine l-a înlocuit Naomi Hedman pe Florin Ristei
Redactia.ro
Cele două fructe pe care trebuie să le pui în butoi când faci varză murată. Secretul gospodinelor din Bucovina
Click.ro
Prima reacție a Coreei de Nord după ce a fost acuzată că trimite soldați Rusiei pentru războiul din Ucraina
Digi24
ANTONIA, în cea mai SCURTĂ ținută purtată vreodată! Fanii au ÎNNEBUNIT când au văzut-o așa!
Vocea.biz
'Actorul vostru, diavolul realității mele'. Un cunoscut actor e acuzat că și-ar fi bătut soția!
Unica.ro
Oana Zăvoranu acuză că i s-a pus gând rău. Cine a vrut să o mutileze
EVZ.ro
EXCLUSIV. Raluca Pastramă îl dă în judecată pe Ibrahim, fostul soț, după ce a filmat-o în ipostaze interzise! Imaginile au ajuns și la Pepe. Reacție dură la adresa celor doi bărbați
Spynews
România, o mare forță mondială. Comoara noastră de care planeta va avea nevoie sute de ani
Capital.ro
Delia Budeanu a trăit drama divorțului, dar și tragedia de a rămâne văduvă. Cu Radu Budeanu a trăit iubirea sublimă, până când moartea i-a despărțit
Avantaje
ALERTĂ în SUA! S-a aflat cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al AMERICII. ȘOC TOTAL
Mediaflux
Noul cuplu bombă în showbiz! Naomi Hedman, fosta iubită a lui Florin Ristei, și fiul Ozanei Barabancea, Andrew, au o relație! | VIDEO
Spynews.ro
Jupiter Retrograd până în februarie 2025. Care sunt zodiie afectate și ce lecții au de învățat în perioada următoare
Realitatea.net
Babasha se confruntă cu probleme de sănătate. Ce a pățit: „Pe partea dreaptă a feței am o hemipareză”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro