De ce nu e bine să îți tai părul și unghiile lunea, de fapt. Ce spun bătrânii că ți se poate întâmpla

De ce nu e bine să îți tai părul și unghiile lunea, de fapt. Ce spun bătrânii că ți se poate întâmpla
De ce nu e bine sa iti tai parul si unghiile lunea, de fapt

Cu siguranță ai auzit, cel puțin o dată până acum, că nu este bine să arunci gunoiul seara sau să plătești facturi în ziua de luni, pentru că vei atrage sărăcie. Alte superstiții din popor spun că nu e bine să-ți tai unghiile și părul lunea. Care este motivul real și ți se poate întâmpla.

De ce nu e bine să îți tai părul și unghiile lunea, de fapt

Știm, ziua de luni nu este preferata nimănui. Începutul de săptămână este întotdeauna dificil: te întorci la serviciu, după ce te-ai relaxat tot weekendul și simți că nu ai puterea de a face nimic, de unde și expresia „lunea nici iarba nu crește”.

Românii sunt un popor superstițios, care mereu au crezut că deciziile pe care le iei în ziua de luni îți vor afecta următoarele zile ale săptămânii. Așadar, conform tradiției, în ziua de luni este indicat să fii relaxat și binedispus, să afișezi un zâmbet pe buze și să nu te cerți cu nimeni, pentru a nu atrage ghinionul sau energiile negative.

Una dintre cele mai cunoscute superstiții ale românilor spune că nu trebuie să arunci nimic din casă sau din buzunar în zilele de luni. De asemenea, nu e recomandat să faci luni împrumuturi, să dai bani sau să dai obiecte, nici măcar persoanelor cele mai apropiate, fie că este vorba despre familie sau prieteni. Nu e bine să dai nimic din locuință, ca nu cumva să îți dai afară norocul și să pierzi sporul casei.

O altă supersiție pe care puțini oameni o știu este aceea că nu este recomandat să îți tai părul sau unghiile în prima zi a săptămânii. Motivul este foarte simplu, spun bătrânii.

Ce trebuie să faci în ziua de luni pentru a avea prosperitate și sănătate

În tradițiile religioase românești, există și Sfânta zi de Luni, pe care trebuie să o cinstești prin post și prin muncă. În vremurile mai vechi, preoții obișnuiau să treacă pe la casele gospodarilor în prima zi de luni a fiecărei luni noi și să binecuvânteze cu agheasmă locuința, familia și animalele.

Astfel, el sporea norocul casei, aducea sănătatea și bucuria în familiile celor cu adevărat credincioși. Postul ținut în zilele de luni aducea și el viață îndelungată și sănătoasă, precum și mai multă vitalitate celor care se luptau cu bolile.

De asemenea, trebuia să ai grijă să nu te cerți cu nimeni, să nu te superi pe nimeni și să nu invidiezi pe nimeni, pentru că toate aceste sentimente negative se vor întoarce împotriva ta.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI