27 feb. 2023 | 20:58

De ce nu ai voie să urci în avion cu sticla de apă de acasă. Nici nu banuiai motivul

News
De ce nu ai voie să urci în avion cu sticla de apă de acasă. Nici nu banuiai motivul
De ce nu poți sa te urci cu sticla de apa in avion, de fapt

Un aeroport din Paris testează noi aparaturi pentru sporirea siguranței. Noile scanere sunt similare cu cele utilizate în spitale și urmăresc îmbunătățirea siguranței, precum și reducerea timpilor de așteptare la securitate pe aeroport. De ce nu ai voie să urci în avion cu sticla de apă de acasă. Nici nu banuiai motivul.

Modificări pe marile aeroporturi din lume. Călătorii vor fi scanați 3D

Aeroportul Paris Orly testează noi scanere pentru bagajele de mână ale călătorilor. Acestea nu necesită ca pasagerii să mai pună lichidele într-o pungă de plastic separată sau să scoată electronicele, cum ar fi laptopurile, atunci când trec prin pază.

Noile scanere 3D permit personalului aeroportului să vadă mai ușor conținutul pungilor, ceea ce elimină obligația călătorilor de a pune orice lichid sau gel, cu maximum 100 ml pentru fiecare recipient, într-o pungă de plastic transparentă resigilabilă.

Lichidele sunt ținute în pungi separate

Aceste pungi resigilabile de circa 20 cm pe 20 cm sunt menite să ofere o capacitate totală de un litru.

Majoritatea aeroporturilor, în special cele din Franța și Marea Britanie, solicită în prezent această regulă pentru călătorii cu bagaj de mână. În plus, pasagerii sunt adesea obligați să îndepărteze electronicele și încălțămintea din bagajele lor.

Electronicele, scanate direct în bagaj

De asemenea, datorită noilor scanere pasagerii nu vor mai fi nevoiți să scoată echipamentele electronice din bagaje. Similare cu scanerele CT folosite în spitale, scanerele fac imagini 3D ale obiectului scanat.

Pungile sunt observate din diferite unghiuri, astfel încât personalul poate obține o imagine clară a conținutului lor.

Anunțul aeroportului Paris Orly

„În prezent testăm noi echipamente de detectare a explozivilor pentru bagajele de mână, care vor permite pasagerilor să nu mai fie nevoiți să scoată din bagaje obiectele electronice, nici lichidele, ceea ce va însemna o ușurare pentru pasageri când trec prin porțile de securitate”, anunță grupul ADP, din care face parte și aeroportul Paris Orly.

De ce nu ai voie să urci în avion cu sticla de apă de acasă, de fapt

Regulile punerii lichidelor în pungi de plastic transparente s-a impus după ce în 2006, Marea Britanie a dejucat planurile unei grupări care avea de gând să provoace explozii în avioane sau pe aeroporturi cu ajutorul unor explozibili ascunși în sticlele de băuturi.

De asemenea, aeroportul Orly nu este singurul care testează aceste scanere. Și aeroporturile din Londra, Gatwick și Heathrow testează scanerele 3D de câteva luni.

Marea Britanie mărește doza de lichide până la 2 litri

Astfel, în urma acestor teste de succes, Marea Britanie informează că din anul 2024, călătorii vor putea lua doi litri de lichide (dublu față de alocația actuală) în bagajul de mână și nu vor mai fi nevoiți să-și scoată lichidele în pungi de plastic transparente atunci când trec prin paza.

PlaySport
Nuntă surpriză în showbiz! Actorul care s-a sărutat cu fiica lui Hagi s-a căsătorit în secret la trei ani de când a confirmat relația
Ego.ro
INCREDIBIL cum arată Andra FĂRĂ haine! A renunțat și la lenjeria intimă, doar Măruță o vede așa
Digi24
SUA avertizează: China ajută Rusia să câștige războiul cu Ucraina. Îi trimite echipamente și imagini de pe front
Cancan.ro
Vlad Gherman și Oana Moșneagu s-au căsătorit. Imagini de colecție de la eveniment
GSP.ro
Nu a ținut pasul. O artistă faimoasa a dat detalii picante din dormitor: „Am făcut sex de peste 10 ori în vacanță. Se putea și mai bine”
Stirile PROTV
Atac terorist! Cel puțin șapte copii au fost uciși
Romania TV
Reghecampf, ÎNŞELAT de Anamaria în timpul CĂSNICIEI! Unde se iubea impresara cu AMANTUL
Capital.ro
Marele ARTIST al României s-a stins uitat de toți. A MURIT sărac, într-un scaun cu rotile
EVZ.ro
Recalcularea pensiilor. . Data până la care se depun documentele la dosar
Adevarul
Tânărul care a aplicat la 1.700 de locuri de muncă și a primit o singură ofertă: „Ce naiba e în neregulă cu mine?“ VIDEO
BZI.ro
Simona Halep a făcut o schimbare radicală de look! Fanii nu au știut inițial cine este – FOTO
Spynews.ro
Andreea Sasu a confirmat că urmează să aibă un copil cu Philipp Plein! Românca a recunoscut tot ce s-a zvonit: ”Suntem împreună de un an de zile”
Libertatea.ro
Cum a ajuns „brancardierul morții” să ucidă oameni ai străzii. „Dacă era respins sau întrerupt, Bota reacţiona violent”
Sport.ro
FOTO Ivana Knoll se pregătește de EURO 2024 în cele mai incendiare ținute! Fanii au reacționat imediat când au văzut-o așa
Impact.ro
ȘOC! Cum arăta Gabriela Firea acum 20 de ani. Imaginile pe care SIGUR le-ai uitat
Parteneri
Este divorțul anului! Au pus cruce unui mariaj de două decenii! El și-a angajat o avocată celebră, în timp ce ea a rămas cu cei trei copii
Redactia.ro
Ce se întâmplă cu fotbalistul care a intrat în depresie după ce a vrut să-i facă o surpriză soției și a mers mai repede acasă
Digisport.ro
Ce nume exotic i-a pus Reghe fiului său. Corina Caciuc și antrenorul au făcut anunțul: „Nu am spus decât celor apropiați...”
Click.ro
De necrezut! Cum arată acum casa Alexandrei Bodi. "Regina TikTok-ului" cere donații pentru a-și pune dantura: "Să văd cât mă costă, vă dau răspunsul..."
Viva.ro
Un mare actor, iubit de public, a ajuns de nerecunoscut! Imaginile au emoționat mii de oameni
Unica.ro
Mormânt faraonic în Cimitirul Bellu. Surpriză! Cui aparține cavoul cu marmură neagră și roșie
EVZ.ro
CRBL și Elena, soția lui, vor divorța! Cei doi au ales să se separare, după 16 ani de căsnicie: „Cu inimile împovărate de tristețe...” / FOTO
Spynews
A devenit obligatoriu pentru PROPRIETARII de apartamente și case. S-a schimbat legea din 2024
Capital.ro
Camelia Pătrăşcanu dezvăluie efectele asupra zodiilor produse de eclipsa de Soare şi Lună Nouă de pe 8 aprilie 2024: "Leii sunt ajutaţi cu claritate, Peştilor li se cere să renunţe la modestie"
Antena 3
Antonia, noi imagini devenite virale în timp record. Fanii au fost luați prin surprindere
TV Mania
Încă o despărțire în showbiz! Păreau extrem de îndrăgostiți, dar și-au spus „Adio”, iar motivul este total neașteptat. S-a aflat totul acum: „Nu a vrut...”
Avantaje
ANUNȚUL HIDROELECTRICA privind FACTURILE! Jumătate de milion de români, vizați
Mediaflux
Andreea Sasu a confirmat că urmează să aibă un copil cu Philipp Plein! Românca a recunoscut tot ce s-a zvonit: ”Suntem împreună de un an de zile”
Spynews.ro
Testul de atenție pe care numai geniile îl rezolvă: găsește ardeiul desenat!
Realitatea.net
Îți amintești de Nicolas Alex, băiatul „Super-Super” care făcea furori cu videoclipurile sale de la bâlci în 2017? Cum arată acum
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro