De ce mănâncă asiaticii ciudățenii, de fapt. Ce îi determină să bage în gură orice animal sau insectă

De ce mănâncă asiaticii ciudățenii, de fapt. Ce îi determină să mănânce orice animal sau insectă

Din moși strămoși, sărăcia cuprinzându-i, asiaticii au acceptat în viața lor diferite animale ca hrană. Deși au trecut sute de ani de atunci, practica a rămas, doar că acum nu mai poate fi încadrată la lipsuri, ci obișnuiță sau tradiție.

Asiaticii mănâncă orice. Ce îi determină?

Prima dată s-a aflat despre această practică în anul 1995, când cotidianul ”The Eastern Express” a publicat un material amplu cu privire la acest aspect. Reporterul Bruce Gilley a reușit să convingă o asistentă de la un spital să cumpere niște fetuși, spunând că este bolnav, căci, după cum auzise, se va însănătoși datorită lor.

Infiermiera cu care a vorbit i-a transmis că li se terminase stocul, dar că în scurt timp îi va face rost. După câteva zile, îl așteptau 10 fetuși, pe care putea să-i cumpere și cu 10 dolari bucata. Ce nu se vindea, era luat de doctori.

Asia este cel mai întins continent de pe Pământ și, de asemenea, cel mai populat

Situații similare au fost semnalate și de revista ”Next Magazine”, din China. Un alt material amplu referitor la această situație a fost publicat și în 2006, de cotidianul german Spiegel.

Un alt caz macabru a fost prezentat, alături de imagini explicite, de ziarul Eastweek, în anul 2001. Un taiwanez se hrănea cu un fetus prăjit, așezat pe un platou, ca un pui.

Carnea de câine aduce noroc

Porcul este carnea lor preferată, cel puțin așa transmite guvernul lor, dar în alimentația unui chinez se strecoară și carnea de câine, cea care le-a adus și multe priviri aspre. Din totalul cărnii mâncate, două treimi e carne de porc. Oaia reprezintă 6 procente, vaca și vițelul 11, iar 20% sunt diverse tipuri de grătar.

Carnea de câine a început să fie consumată în perioadele de foamete prin care a trecut țara, datorită conținutului proteic ridicat al cărnii. În prezent, ea este consumată îndeosebi ca tratament în medicina tradițională chineză, deoarece, potrivit acestei ramuri ale medicinei alternative, ea incrementează energia pozitivă din corp, vestitul ”yang”, și are rol de reglare a circulației sanguine.

Există și un festival în China, pe 22 iunie, unde se mănâncă în exces carne de câine. Localnicii și turiștii doritori din Yulin celebrează solstițiul de vară prin consumul de carne de câine în cantități industriale. În timpul evenimentului, se ucid și se mănâncă până la 10.000 de câini, potrivit ”Washington Post”, iar tradiția datează de mai multe generații. Unii asiatici consideră că această carne aduce sănătate și noroc.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI