De ce hainele ies umede din uscătorul de rufe. Ce greșeli majore comiți, de fapt
Puține lucruri pot fi mai rele decât faptul că rufele pe care le-ai pus în uscător au ieșit umede din aparat. Hainele uscate necorespunzător reprezintă o problemă cu care aproape fiecare adult s-a confruntat, la un moment dat. Iată ce greșeli faci, atunci când încerci să îți usuci articolele vestimentare favorite. Ce pași trebuie să urmezi, mai exact.
Ce greșeală faci, atunci când hainele ies umede din uscător
Ți s-a întâmplat, vreodată, să scoți hainele din uscătorul de rufe și să realizezi că materialele sunt ușor jilave? Ei bine, cercetătorii au dezvăluit motivele pentru care rufele pot fi încă umede, odată scoase din aparatul electrocasnic.
Specialistul Becca Lewis i-a învățat pe aspiranții profesioniști în spălătorie cum să obțină rufe curate și uscate, de fiecare dată.
În primul rând, trebuie să te asiguri că interiorul uscătorului este curat, precum și geamul aparatului să nu aibă niciun fel de scamă. Ia o cârpă din microfibră și asigură-te că ștergi foarte bine cuva uscătorului, precum și exteriorul mașinii.
Scamele și praful se pot acumula în jurul ecranului, motiv pentru care este necesar să insiști, după fiecare utilizare, să cureți impecabil electrocasnicul.
„Curăță în spatele și în jurul uscătorului tău. Umiditatea, praful și scamele se pot acumula în spațiul din spatele uscătorului.”, a declarat expertul, potrivit The Sun.
Trucuri geniale pentru ca rufele tale să iasă curate și uscate din electrocasnic
Apoi, folosește un aspirator cu putere mare să înlături orice tip de mizerie, fire sau scame din interiorul mașinii. În cazul în care dai greș, specialiștii te sfătuiesc să verifici orificiul de aerisire din exterior., precum și conducta de aer.
„Obișnuiește-te să arunci ocazional o privire la orificiul de ventilație pentru a te asigura că nu este blocat. Dacă are scame acumulate, îl puteți curăța în timp ce uscătorul este deconectat, folosind o perie special concepută pentru acest tip de conducte”, a spus ea.
În general, curățarea uscătorului de rufe ar trebui să fie un obicei obișnuit pentru a menține mașina să funcționeze la capacitate maximă.
Cuva uscătorului ar trebui curățată cel puțin o dată pe lună. De asemenea, amplasarea uscătorului afectează și funcționarea mecanismului. Nu în ultimul rând, este recomandat să nu umpli până la refuz uscătorul, deoarece hainele înghesuite și boțite nu se vor putea usca uniform.
„Folosirea picioarelor de nivelare pentru a menține uscătorul în toate cele patru puncte de contact poate ajuta la prevenirea problemelor în viitor. Dacă pui rufe de dimensiuni mai mici, uscătorul le va menține într-o formă mai bună pentru mai mult timp.”, a scris specialistul pentru sursa citată.