18 apr. 2024 | 19:15

De ce florăresele taie florile în apă. Secretul foarte util pe care vrei să îl afli cât mai curând

Diverse
De ce florăresele taie florile în apă. Secretul foarte util pe care vrei să îl afli cât mai curând
Secretele grădinarilor cu experiență. De ce tulpinile florilor se taie în apă. Așa poți să te bucuri de un buchet superb mai mult timp.

Un buchet de flori aranjat acasă sau primirea unuia în dar îți înveselește ziua, însă niciodată nu poți spune exact cât timp se vor menține plantele proaspete. Playtech Știri îți explică unele secrete ale grădinarilor. De ce tulpinile florilor se taie în apă, când construiești aranjamentul.

Cum alegi florile pentru a construi un buchet

Nimic nu dă viață unei încăperi la fel ca un buchet de flori proaspete. Iar unul dintre secretele importante despre aranjamentele florale este că plantele nu trebuie să fie scumpe pentru a fi frumoase. Cu câteva trucuri, te poți bucura de florile colorate o perioadă mai lungă de timp.

Alege florile preferate, pe care pur și simplu să le iubești. Caută tipuri de flori care să fie complementare, chiar dacă au texturi, forme, dimensiuni și culori diferite. Optează pentru o paletă generală de culori și câteva nuanțe contrastante pentru a o completa.

Când să pui apă rece și apă caldă în vază

Începe prin a pregăti vaza pentru buchetul de flori. Nu trebuie să conțină resturi ale altor obiecte, praf sau murdărie – niciodată! Spală vaza și șterge-o, apoi umple-o pe jumătate cu apă proaspătă, rece.

Folosirea apei calde poate provoca deschiderea bobocilor florali, așa că dacă vrei ca plantele să înflorească imediat, poți opta pentru apă caldă. Dar reține că acest lucru poate să conducă și la ofilirea prematură a florilor.

De ce tulpinile florilor se taie în apă

Când îți pregătești florile pentru buchet, folosește un foarfece pentru a tăia capătul fiecărei tulpini, în diagonală. Acest detaliu va menține florile proaspete mai mult timp și va ajut la aportul optim de apă pentru ca aranjamentul floral să arate grozav.

Când tulpina este tăiată, pierde imediat accesul la sursele de hidratare. Pe măsură ce aerul ia contact cu tulpina, în locul tăierii ia naștere o pungă de aer sau embolie ce împiedică absorbția apei. Tăierea florilor sub apă reduce acest risc de apariție a pungilor de aer și le permite să absoarbă apa corect.

Cum să construiești aranjamentul floral

Alege câteva flori mai mari ca elemente de bază ale buchetului. Pune-le în vază dispersându-le uniform. Apoi, adaugă accente de diferite culori, forme și texturi. Acestea vor fi de obicei flori mai mici decât florile tale de bază. Ajustează forma aranjamentului floral după necesități.

La final, adaugă puțină verdeață pentru a oferi buchetului senzația de plinătate și culoare suplimentară. Acest pas poate ajuta la accentuarea formei aranjamentului floral și poate intensifica nuanțele petalelor de flori alese, așa că te sfătuim să nu treci peste el.

Parteneri
Florin Piersic, transferat la terapie intensivă. Care este starea de sănătate a actorului
Redactia.ro
Cele 4 zodii din horoscop care își schimbă destinul în mai 2024. Vor trăi cea mai frumoasă vară din viața lor
Click.ro
O olandeză cu depresie va fi eutanasiată, pentru că „nu mai poate face față”. Are doar 28 de ani
Digi24
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată
Digi24
Jojo, apariția serii la Premiile Gopo 2024! Rochia ei decupată a făcut senzație! FOTO
Unica.ro
Schimbări majore la Instagram. Cum vor fi afectați utilizatorii
EVZ.ro
Ce s-a arătat pe geam, în casa lui Lucas, nepotul lui Tzancă Uraganu, înainte ca acesta să moară. Alina Marymar, postare cutremurătoare: „Alt semn...” / FOTO
Spynews
Șoferii români sunt obligați. Se aplică din 1 MAI. Regulile pe care scrie amendă şi SUSPENDARE PERMIS
Capital.ro
Pască cu brânză în aluat pufos de cozonac. Ingredientul care face ca aluatul să fie identic cu cel de la coferărie
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
Este INTERZIS în MIERCUREA MARE! Păcat greu dacă nu respecți
Mediaflux
Dublă tragedie în Săptămâna Mare, în Călărași. O bunică a murit dupa ce a aflat că nepoata de patru ani s-a stins din viață
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Ce a putut găsească o mamă în camera fiicei care spunea că aude „monștri”. Trăiau în peretii casei!
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro