De ce femeilor nu le este frig deși ies sumar îmbrăcate iarna. Cercetătorii o explică și pe asta!

De ce femeilor nu le este frig deși ies sumar îmbrăcate iarna. Cercetătorii o explică și pe asta!
Explicația specialiștilor. De ce femeile preferă hainele subțiri în sezonul răcoros

Multe femei nu renunță la hainele de vară, chiar dacă sărbătorile se apropie și temperaturile devin din ce în ce mai scăzute. Specialiștii s-au decis să explice de ce reprezentantelor sexului frumos nu le este frig în momentele în care ies iarna îmbrăcate într-un mod cât mai sumar.

Studiu nou. De ce nu simt femeile frigul când se îmbracă sumar în sezonul rece

Vremea devine capricioasă, însă multe femei nu pot să renunțe la fustele scurte și rochiile mulate. Bineînțeles, acestea demonstrează că pot să reziste în fața frigului în timp ce arată extrem de bine, însă specialiștii au oferit o explicație pentru acest aspect din viața reprezentantelor sexului frumos.

Mai exact, experții au demarat un nou studiu numit ‘Când a arăta ‘hot’ înseamnă a nu simțit frigul Dovezi că auto-obiectificarea inhibă senzația de frig’, care a fost, ulterior, publicat în British Journal. Aceștia au susținut că multe femei aleg să uite de confort atunci când vine vorba despre a arăta bine.

„De la corsete la lenjerie mulată, de la pantofi cu două numere mai mici la cei cu tocuri cui, standardele pentru înfățișarea femeii au prioritizat frumusețea înaintea confortului.”, au susținut specialiștii, potrivit liverpoolecho.com.

„Acest fenomen are o explicație psihologică”

De-a lungul timpului, mai ales la evenimentele care au avut loc în timpul sezonului rece, femeile au uitat de hainele groase și au preferat să îmbrace rochii potrivite pentru vară, fără a băga în seamă temperaturile scăzute. Se pare că în spatele acestui fenomen ar exista, de fapt, o explicație psihologică.

„Astăzi, un exemplu grăitor despre cum se îndură disconfortul de dragul modei poate fi văzut în orașe din toată lumea, mai ales în nopți de iarnă, când multe femei expun din corp mai mult decât acoperă când ies pentru distracție.

Apare întrebarea: Nu le e frig? Având în vedere că femeile nu sunt imune la vremea rece, am analizat dacă acest fenomen are o explicație psihologică.”, au mai susținut specialiștii în lucrare.

Ce explicație au dat specialiștii

De asemenea, folosind TikTok, unul dintre autorii studiului a explicat că femeile sunt mult mai interesate de modul în care arată în momentul în care părăsesc locuința, așa că nu bagă în seamă frigul.

„Când femeile sunt într-o stare de obiectificare, sunt mai puțin conștiente dacă le e foame, inimile lor bat. Sunt mai puțin capabile să-și conștientizeze stările interne.

Într-o cultură de obiectificare sexuală, pentru multe femei a arăta ‘hot’ înseamnă a nu simți frigul.”, a transmis Roxanne Felig.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI