De ce este bine să te împărtăşeşti în ziua de Florii. Puţini creştini ştiu de acest detaliu
Duminică, 9 aprilie 2023, creștinii ortodocși celebrează Floriile sau Intrarea Domnului în Ierusalim. În această zi, milioane de credincioși merg la biserică pentru spovedanie și împărtășanie. De ce recomandă preoții să te împărtășești în această zi sfântă.
Ce se întâmplă dacă te împărtășești de Florii
Pe data de 9 aprilie 2023, catolicii sărbătoresc Paștele, în timp ce credincioșii ortodocși celebrează Floriile. Conform tradiției, oamenii care merg la biserică și se împărtășesc în Duminica Floriilor vor avea parte de noroc și belșug.
De asemenea, se spune că celor care se căiesc pentru păcatele lor în această zi sfântă li se vor îndeplini cele mai arzătoare dorințe. Tot ce trebuie să faci este să rostești dorința în gând, în timp ce te îndrepți către preot, pentru a primi pâinea și vinul.
De Florii nu este recomandat să lucrezi, să faci muncile câmpului, să faci curățenie sau să speli. În mediul rural, superstițioșii sunt de părere că fetele nemăritate trebuie să scoată zestrea la soare, pentru ca, în curând, să le apară ursitul și să le ceară de neveste.
O altă tradiție spune că prognoza meteo din ziua de Florii va influența prima zi de Paște. Cu alte cuvinte, dacă va fi cald și însorit în Duminica Floriilor, atunci vremea va fi la fel de frumoasă de Învierea Domnului Iisus Hristos.
Tradiții și superstiții de Florii
Cu ocazia sărbătorii Intrării Domnului în Ierusalim, creștinii au dezlegare la pește. Conform legendelor, persoanele care mănâncă pește în ziua de Florii vor avea noroc și sănătate, fiind protejați de orice tip de boli sau afecțiuni.
O altă tradiție spune că, în anumite regiuni ale României, părinţii își ating uşor copiii pe spate și picioare cu ramuri de salcie sfinţite la biserică, pentru ca cei mici să crească sănătoşi şi deştepţi.
Tradiția spune că, atunci când Iisus Hristos ar fi intrat în Ierusalim, oamenii ar fi venit într-un număr mare pentru să-L întâmpine pe cel care l-a înviat pe Lazăr din mormânt.
Persoanele prezente purtau în mâini ramuri de măslin și finic, recunoscându-l pe adevăratul Mântuitor. În Duminica Floriilor, creștinii merg la biserică cu crenguțe de salcie, acestea fiind binecuvântate de către preoți. În plus, se obișnuiește ca fiecare membru al familiei să poarte câte o floare la el.
Citește și Ce semnificație are salcia și de ce este bine să o ai în casă de Florii