17 aug. 2021 | 19:23

De ce crește numărul de cazuri covid în România. Alerta anunțată de specialiști

News
De ce crește numărul de cazuri covid în România. Alerta anunțată de specialiști
De ce crește numărul de cazuri covid în România.

Specialiștii vorbesc despre valul patru al pandemiei de coronavirus. Astfel, dr. Adriana Pistol, directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, a afirmat că noul val al pandemiei de coronavirus nu ar trebui să pună probleme din punctul de vedere al severităţii, în ce priveşte spitalizarea pacienţilor.

De ce crește numărul de cazuri coronavirus în România

Dr. Adriana Pistol a mai spus că totul depinde de modalitatea în care populaţia respectă nişte măsuri de prevenţie. Tot dr. Adriana Pistol a fost întrebată azi, la o conferință de presă, dacă crede valul patru al pandemiei va fi mai rău ca până acum.

“E o întrebare foarte dificilă şi cred că implică foarte multe lucruri. În teorie, în măsura în care va creşte rata de vaccinare, în măsura în care avem deja 40-50% populaţie protejată fie prin vaccinare, fie prin boală, în toate zonele, nu ar trebui să fie un val care să pună din nou probleme din punct de vedere al severităţii, ceea ce implică spitalizare şi aşa mai departe.

Dar totul depinde de modalitatea în care şi noi respectăm nişte măsuri pentru că trebuie să vă spun deja se vede efectul litoralului românesc în care nu sunt aplicate şi respectate măsurile. Acolo este cu predilecţie populaţie nevaccinată. (…)

Ar trebui să nu fie un val foarte, foarte serios, să fie cu un număr mai mic de cazuri, dar încurajând foarte mult vaccinarea”, a explicat Adriana Pistol.

Bilanț coronavirus 17 august 2021

De menționat este că azi s-au înregistrat peste 500 de cazuri noi de COVID-19, bilanţ care nu a mai fost consemnat din luna mai.

Astfel, Grupul pentru Comunicare strategică a anunţat azi 544 de noi infectări cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore în România. Dintre acestea, 109 sunt în Capitală. În spitale sunt internaţi peste 1.000 de pacienţi COVID-19, dintre care 126 sunt la ATI. Șase persoane infectate cu virusul SARS-COV 2 au murit.

Până azi, 17 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.088.053 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), iar 1.050.342 de pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 544 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19). De precizat este că cele mai multe cazuri s-au raportat în Bucureşti şi judeţele Contanţa, Ilfov şi Cluj.

Totodată, distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 82 de persoane au fost reconfirmate pozitiv cu coronavirus.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Păstrăv în crustă crocantă. Rețetă perfectă de Florii
EVZ.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Este INTERZIS pentru proprietarii de apartamente. Anunț pentru cei care nu stau la adresa din buletin
Capital.ro
"Este anormal ce se întâmplă”. Amenda primită de o pensionară din Braşov pentru că a plantat flori în grădina din faţa blocului
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
MODIFICARE în CODUL MUNCII! Se adaugă VECHIME la PENSIE
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro