De ce copiii se îmbolnăvesc mai greu de coronavirus. Ce modificări ascunde virusul ucigaș

de: Redacția
19 02. 2020

Conform informațiilor date de specialiști, copii pot combate mai ușor noua epidemie. Virusul ucigaș are o slăbiciune în general la cei mici. Care este secretul lor?

De ce copiii se îmbolnăvesc mai greu de coronavirus

După ce coronavirus-ul a făcut sute de victime, se pare că, copiii nu sunt într-un pericol așa mare. Rata deceselor este des întâlnită la persoanele în vârstă sau cei ce au comorbidități. Virusul ucigaș îi ocolește însă pe copii, astfel încât specialiștii încercă să afle de ce se întâmplă asta. În urma rapoartelor ce au fost transmise de autoritățile medicale arată că în cazul copiilor de 9 ani nu există nici un deces, iar rata mortalității la persoanele cu vârsta de până la 39 de ani este doar de 0,2%.

După numeroase pagube materiale și vieți pierdute, copii și tinerii nu au fost afectați grav. Imunitatea lor crescută nu evită integrarea virusului Covid-19 în organism, astfel încât cel puțin doi nou-născuți au fost declarați infectați, conform rapoartelor de la livescience.com. Potrivit unui articol publicat pe 5 februarie în Jurnalul Asociației Medicale Americane, puțini copii sunt diagnosticați cu coronavirus. Vârsta medie a pacienților ce sunt declarați infectați este de 49-56 de ani.

De ce copiii se îmbolnăvesc mai greu de coronavirus. Ce modificări ascunde virusul ucigaș

Cum pot combate copiii boala?

Până la urma se pare ca ar fi vorba de sistemul lor imunitar, cu toate că boala se integrează în corp, acesta luptă foarte bine, reușind să țină la o parte simptomele ei. În general sistemul este foarte puternic la copiii cu vârsta până în nouă ani, astfel încât luptă cu varicela, rujeola, inclusiv SARS și sindromul respirator din Orientul Mijlociu.

„Nu înțelegem pe deplin fenomenul – poate fi datorită diferențelor în răspunsurile imune ale copiilor în comparație cu adulții”, a spus dr. Andrew Pavia, șeful diviziei de boli infecțioase pediatrice de la Universitatea din Utah, pentru Live Science. „O ipoteză este că răspunsul imun înnăscut al organismului, care este răspunsul timpuriu, orientat în general pe grupuri de agenți patogeni și care tinde să fie mai activ”, a precizat medicul.

Celulele din sistemul lor imunitar răspund imediat la organismele străine. Copii expuși la coronavirus pot lupta mai ușor, suferind doar simptome banale. Pe lângă astea există și alte motive care ar putea duce la combaterea epidemiei în cadrul celor mici, ele sunt căile respiratorii sănătoase, deoarece sunt mai puțin expuși la fumul de țigară și la poluarea aerului.