De ce conopida din Lidl, Kaufland și alte magazine este învelită în folie de plastic. Are o semnificație importantă

de: Ana Chivu
30 01. 2023

Cele mai multe gospodine au cumpărat cel puțin o dată pentru cei dragi conopidă. Cu toate astea, un detaliu a fost mai puțin luat în seamă de un număr mare dintre acestea. Mai exact, este vorba despre folia cu care este învelită leguma în cele mai multe supermarket-uri din România precum Lidl, Kaufland sau Carrefour. De ce ea este prezentă astfel pe rafturile magazinelor? Există o semnificație pentru acest amănunt.

De ce conopida este învelită în folie de plastic: ce semnificație are?

Majoritatea gospodinelor au cumpărat cel puțin o dată conopidă pentru un prânz delicios. Multe dintre ele au preparat pentru cei dragi leguma aceasta la cuptor sau într-o supă cremă alături de crutoane delicioase. Un amănunt însă a fost mai puțin sesizat de câteva doamne.

Mai exact, este vorba despre folia în care este vândută în cele mai multe magazine din țară precum: Lidl, Kaufland sau Carrefour. Secțiunea cu produse alimentare de la magazinul tău preferat are de cele mai multe ori legumele și fructele bine ambalate în astfel de folii.

Cu toate astea, poți observa cum conopida este tratată într-un mod mai special. Experții au mărturisit că felul în care este ambalată funcționează ca o barieră între producător și client. Doar unii producători aleg însă să o păstreze astfel și să o ferească mai mult de contactul cu clienții pentru că nu este considerată la fel de rezistentă ca altele.

Mai exact, buchetele de conopidă se sfărâmă ușor și se colorează la fel de rapid, așa că startul de ambalaj transparent păstrează leguma într-o singură bucată și ține umezeala departe pentru ca textura sa crocantă să nu aibă de suferit.

Rețetă deosebită cu conopidă

Puține gospodine știu, dar există o rețetă fabuloasă cu conopidă, usturoi și maioneză. Aceasta se servește de multe ori alături de o carne bine preparată sau chiar cu câteva legume trase la tigaie în puțin ulei de măsline ori făcute rapid la cuptor.

Pentru aceasta ai nevoie să fierbi conopida și să încerci să nu o rupi prea tare pentru că este nevoie ca buchetele sale să se vadă în salată pentru un aspect mai plăcut. Așteaptă ca leguma să se răcească, ulterior fă o maioneză de casă pe care să o amesteci cu iaurt grecesc sau smântână.

  • Ingrediente

o conopidă medie (cca. 700 g)
1 ceapa veche, roșie sau 2-3 fire de ceapa verde
sau 2-3 căței de usturoi
2 linguri bune de smântână sau iaurt grecesc
verdeață pentru decor