De ce blugii trebuie spălați separat. Cum trebuie procedat cu mașina de spălat

de: Năstase Mirabela
23 01. 2022

Se spune că mulți preferă să nu-și spele niciodată blugii, asta pentru a-și păstra același aspect mai mult timp. Realitatea este că, deoarece  sunt articole de îmbrăcăminte folosite în mod constant, blugii trebuie spălați frecvent pentru că pot acumula bacterii care provoacă un miros urât. Blugii au fost proiectați inițial ca îmbrăcăminte de lucru pentru cowboy și mineri în urmă cu aproape 150 de ani, dar astăzi sunt o piesă vestimentară de bază în garderoba oricui.

De ce blugii trebuie spălați separat

Este foarte posibil ca în dulap să ai niște blugi pe care îi consideri favoriți si să iți dorești să reziste cât mai mult, de aceea aici iți oferim câteva recomandări pentru a-ți spăla pantalonii din denim fără sa-i strici. Îți explicăm de ce ar trebui să speli blugii separat, și anume, pentru că ei au nevoie de altfel de „tratament” în comparație cu alte piese vestimentare. Iată sfaturile de spălare a blugilor:

Spălă blugii, dar nu atât de des. Bine, asta nu înseamnă că trebuie să îi porți murdari, ci pur și simplu să îi folosești de mai mult de două ori înainte de a-i spăla, pentru ca materialul să nu se deterioreze, iar culoarea să nu iasă.

Dacă nu arată murdar sau nu au prins un miros urât, îi poți agăța de un cârlig pentru a-i aerisi. Un sfat foarte eficient este să îi atârni în baie în timp ce faci duș, astfel încât aburul să-și facă magia și să reînvie puțin mirosul balsamului.

Înainte să speli blugii, încercă să-i înmoi înainte de a-i pune în mașina de spălat și să verifici dacă ciclul de spălare este programat pentru haine delicate. Acest lucru va asigura că blugii tăi vor ieși curați, fără a deteriora materialul.

În prezent, există unele mașini de spălat care încorporează tehnologii de spălare cu abur care, spre deosebire de spălarea cu apă fierbinte, economisesc până la 40 de litri de apă.

De ce să speli la mână blugii

Un alt sfat este să speli blugii manual. Pentru ca această sarcină să nu fie prea grea pentru mâinile tale, se recomandă să îi scufunzi într-o cadă sau o găleată cu apă și să îi lași la înmuiat între 20 și 30 de minute. Ideal ar fi să folosești apă rece sau la temperatura camerei, deoarece apa fierbinte este unul dintre principalii vinovați care fac blugii să se strângă și să înceapă să-și piardă culoarea.

Încercă să utilizezi detergent lichid sau să îl diluezi în apă pentru a evita reziduurile de săpun. Se recomandă clătirea din abundență a blugilor. Un alt sfat este să adaugi un strop de oțet ca să poți păstra culorile intacte pe țesături. Acesta funcționează ca un balsam natural care nu va deteriora pantalonii. Cel mai bun lucru este că mirosul de oțet dispare când se usucă.